Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αντιδράσεις για την ενέργεια του Αχιλλέα Ζαπράνη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο "όρκος αριστείας" που μοίρασε στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Αχιλλέας Ζαπράνης, απαιτώντας να "υιοθετήσουν τη νοοροπία της αριστείας".

Και όλα αυτά την ώρα που ο αντιπρύτανης ζητούσε στον λόγο που εκφώνησε κατά την τελετή να επιβληθούν τέλη... εγγραφής προς τους φοιτητές!. Θυμίζουμε πως το alfavita.gr δημοσίευσε αποκλειστικά βίντεο με τον αντιπρύτανη του ΠΑΜΑΚ, κ. Σαρτζετάκη να λέει δημόσια σε φοιτητές ""Αν πληρώσετε ένα κατοστάρικο θα έχετε την αίσθηση ότι σας ανήκει αυτός ο χώρος"

Για το γεγονότα αυτά,  σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας στην οποία αναφέρεται:

Με αφορμή τα όσα αναφέρονται στο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τον «όρκο» που διένειμε στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει: 

Προτείνουμε ο κ. πρύτανης να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο:

Δεν θα χρησιμοποιώ εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει λεξικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια. 

Δεν θα στέλνω επιστολές στους συναδέλφους μου πρυτάνεις που με γελοιοποιούν, μιας και η αυτογελοιοποίησή μου αντανακλάται και στο Πανεπιστήμιό μου. 

Δεν θα διδάσκω σε εννέα μεταπτυχιακά, μιας και δεν είναι σωστό να διπλασιάζω τον μισθό μου σε βάρος νέων επιστημόνων. 

Δεν θα απειλώ ότι θα κλείσω τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μιας και η ίδρυση και λειτουργία τους δεν εξαρτάται από εμένα προσωπικά αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών. 

Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, μιας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές. 

Και τέλος, δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιας και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια. 

Ως προς την πρόταση του αντιπρύτανη κ. Σαρτζετάκη, να επιβληθούν τέλη εγγραφής στους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ., η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: Αυτά κύριε αντιπρύτανη, όταν ανοίξετε δικό σας «μαγαζί». 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidikoi_stathmoi_teacher_nipiagogeio.jpg
Νέες προσλήψεις στη ΔΥΠΑ: Θέσεις για Παιδαγωγούς και βοηθούς Βρεφονηπιοκόμων
Θέσεις εργασίας για 3 ειδικότητες με δυνατότητα παράτασης στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ
Νέες προσλήψεις στη ΔΥΠΑ: Θέσεις για Παιδαγωγούς και βοηθούς Βρεφονηπιοκόμων