Thumbnail
Tου Γιώργου Μαυρογιώργου

Είναι απίστευτο: Η Έκθεση Αξιολόγησης της ΑΔΙΠ "αξιοποίησε" 103 άσχετους με το πολυσύνθετο αντικείμενο «Εκπαιδευτική Πολιτική και τριτοβάθμια Εκπαίδευση» που είναι εξειδικευμένο αντικείμενο σπουδής και έρευνας, τους έβαλε σε ένα πρόγραμμα "πληρωμένου ακαδημαικού τουρισμού" με κονδύλια της τάξης των 500 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ και τους ζήτησε, παρά την ασχετοσύνη τους, να συντελέσουν ώστε τα πανεπιστήμια να υιοθετήσουν με εντατικότερους ρυθμούς την αυταρχική νεοφιλελεύθερη ατζέντα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η προχειρότητα των μεθοδολογικών τους επιλογών εμπεριέχει ένα πρωτόγνωρο κυνισμό: Παρουσιάζουν τα δεδοένα από μόλις 22 Εκθέσεις που είχαν για 22 ιδρύματα, με ποσοστά! Έτσι π.χ.αναφέρουν "Σε ποσοστό 24% των εκθέσεων, ως θετικά σημεία καταγράφονται η στελέχωση των ΠΜΣ από έμπειρους και εξειδικευμένους διδάσκοντες, η αυξημένη προέλκυση φοιτητών (σε ορισμένα ΠΜΣ), καθώς και η διασύνδεση προγραμμάτων σπουδών με τη βιομηχανία, την παραγωγή και την αγορά"!

Τι τους δυσκολεύει να αναφερθούν στον πραγματικό αριθμό από το σύνολο των 22 εκθέσεων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόλις 5; Ας δοκιμάσουμε να μετακινήσουμε μια μόνο έκθεση προς ή από τις 5 για να δούμε ότι τα ποσοστά που αναφέρονται αλλάζουν δραματικά, λόγω του μικρού αριθμού των εκθέσεων! Πρόκειται για αστεία αλχημεία!

Ας αφήσουμε, βέβαια, το ερώτημα,εάν και κατα πόσο αυτά που αναφέρουν οι αξιολογητές εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν, με τις επιμέρους διαφοροποιήσεις στις απόψεις τους τα Υποκείμενα (φοιτητές, ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΙΔΙΠ, διοικητικοί) που συμμετέχουν στη λειτουργία ενός πανεπιστημίου.

Ας αφήσουμε το γεγονός πως αυτά τα Υποκείμενα, με τις συλογικότητές τους και τις διοκητικέ δομές τους ξέρουν πολύ καλύτερα από τους άσχετους στο αντικείμενο "εξωπανεπιστημιακούς"-διεθνούς επιπέδου(emoticon wink;), την ιστορία, το παρόν και την προοπτική ενός πανεπιστημίου!

Ξέρουν και τις πληγές τους! Τι τους χρειαζόμαστε τους πληρωμένους αξιολογητές του εξωτερικού που έρχονται με κρατική/κοινοτική δαπάνη και για τουρισμό σε μια χώρα που είναι όμορφος προορισμός. Προσφέρεται,άλλωστε, η ευκαιρία σε "διαπρέποντες" έλληνες του εξωτερικού να πηγαινοέρχονται στη χώρα, το "νοστιμον ήμαρ"... 

Βρήκε η ΑΔΙΠ την ευκαιρία που το πανεπιστημιακό κίνημα πάσχει από το σύνδρομο του "λήθαργου" ή του "νωθρού κοιμώμενου αντάρτη". Αλλιώς, η δαπανηρή θριαμβολογία της ΑΔΙΠ, που για την ώρα είναι στα χαρτιά, θα ήταν ένα σύντομο ανέκδοτο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα