pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
Tου Γιώργου Μαυρογιώργου

Είναι απίστευτο: Η Έκθεση Αξιολόγησης της ΑΔΙΠ "αξιοποίησε" 103 άσχετους με το πολυσύνθετο αντικείμενο «Εκπαιδευτική Πολιτική και τριτοβάθμια Εκπαίδευση» που είναι εξειδικευμένο αντικείμενο σπουδής και έρευνας, τους έβαλε σε ένα πρόγραμμα "πληρωμένου ακαδημαικού τουρισμού" με κονδύλια της τάξης των 500 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ και τους ζήτησε, παρά την ασχετοσύνη τους, να συντελέσουν ώστε τα πανεπιστήμια να υιοθετήσουν με εντατικότερους ρυθμούς την αυταρχική νεοφιλελεύθερη ατζέντα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η προχειρότητα των μεθοδολογικών τους επιλογών εμπεριέχει ένα πρωτόγνωρο κυνισμό: Παρουσιάζουν τα δεδοένα από μόλις 22 Εκθέσεις που είχαν για 22 ιδρύματα, με ποσοστά! Έτσι π.χ.αναφέρουν "Σε ποσοστό 24% των εκθέσεων, ως θετικά σημεία καταγράφονται η στελέχωση των ΠΜΣ από έμπειρους και εξειδικευμένους διδάσκοντες, η αυξημένη προέλκυση φοιτητών (σε ορισμένα ΠΜΣ), καθώς και η διασύνδεση προγραμμάτων σπουδών με τη βιομηχανία, την παραγωγή και την αγορά"!

Τι τους δυσκολεύει να αναφερθούν στον πραγματικό αριθμό από το σύνολο των 22 εκθέσεων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόλις 5; Ας δοκιμάσουμε να μετακινήσουμε μια μόνο έκθεση προς ή από τις 5 για να δούμε ότι τα ποσοστά που αναφέρονται αλλάζουν δραματικά, λόγω του μικρού αριθμού των εκθέσεων! Πρόκειται για αστεία αλχημεία!

Ας αφήσουμε, βέβαια, το ερώτημα,εάν και κατα πόσο αυτά που αναφέρουν οι αξιολογητές εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν, με τις επιμέρους διαφοροποιήσεις στις απόψεις τους τα Υποκείμενα (φοιτητές, ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΙΔΙΠ, διοικητικοί) που συμμετέχουν στη λειτουργία ενός πανεπιστημίου.

Ας αφήσουμε το γεγονός πως αυτά τα Υποκείμενα, με τις συλογικότητές τους και τις διοκητικέ δομές τους ξέρουν πολύ καλύτερα από τους άσχετους στο αντικείμενο "εξωπανεπιστημιακούς"-διεθνούς επιπέδου(emoticon wink;), την ιστορία, το παρόν και την προοπτική ενός πανεπιστημίου!

Ξέρουν και τις πληγές τους! Τι τους χρειαζόμαστε τους πληρωμένους αξιολογητές του εξωτερικού που έρχονται με κρατική/κοινοτική δαπάνη και για τουρισμό σε μια χώρα που είναι όμορφος προορισμός. Προσφέρεται,άλλωστε, η ευκαιρία σε "διαπρέποντες" έλληνες του εξωτερικού να πηγαινοέρχονται στη χώρα, το "νοστιμον ήμαρ"... 

Βρήκε η ΑΔΙΠ την ευκαιρία που το πανεπιστημιακό κίνημα πάσχει από το σύνδρομο του "λήθαργου" ή του "νωθρού κοιμώμενου αντάρτη". Αλλιώς, η δαπανηρή θριαμβολογία της ΑΔΙΠ, που για την ώρα είναι στα χαρτιά, θα ήταν ένα σύντομο ανέκδοτο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πάτε για μπάνιο; Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες σήμερα Κυριακή - Δείτε τον χάρτη

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα