Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις της επιτροπής που έχει συσταθεί για τη συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η συναίνεση μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλη Χρυσικόπουλο και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννη Δραγώνα.

«Η σημερινή συνάντηση έχει και ένα συμβολικό χαρακτήρα. Γίνεται στο πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που η διδασκαλία του ήταν στα ελληνικά, της Ιονίου Ακαδημίας. Σήμερα, σε αυτή τη συνάντηση, θελήσαμε να κάνουμε το τολμηρό βήμα, που είναι το βήμα της ενοποίησης των δύο Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας», ανέφερε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σε αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας, παρόντων του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν ενιαίες λύσεις για όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας μας, άρα επιδιώκουμε συνεννοήσεις μεταξύ των Ιδρυμάτων. Η Πολιτεία δεν πρόκειται να φέρει δικές της λύσεις αν δεν υπάρχει εξαντλητική συζήτηση με τα ΑΕΙ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά ούτε και επιπτώσεις στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων φοιτητών.

«Αυτό που θέλουμε είναι η καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και η ενίσχυσή του, γιατί δεν μπορεί να γίνεται μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αν η Πολιτεία δε μπορεί να ενισχύσει με πόρους αυτή την πρωτοβουλία» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Επιπλέον ο Υπουργός  ανακοίνωσε ότι από τη συνένωση θα προκύψουν και νέα τμήματα. Μεταξύ αυτών θα είναι και τμήμα Τουριστικών Σπουδών με έδρα την Κέρκυρα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε, επίσης, στην Κέρκυρα με τα στελέχη της Εκπαίδευσης, τον Περιφερειακό Δ/ντη, τους Δ/ντες Εκπαίδευσης, καθηγητές και δασκάλους, παρουσία του Δημάρχου Κέρκυρας. Τέθηκαν τα θέματα των ολιγομελών τμημάτων Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κυρίως το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Κέρκυρας.

Ο κ. Γαβρόγλου υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει άμεση λύση για τους Παξούς ενώ υπογράμμισε την σημασία αλλά και την ευθύνη της τοπικής  αυτοδιοίκησης στο θέμα της συντήρησης των σχολικών κτιρίων.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρέστη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια και Καποδιστριακών Μελετών. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα