Thumbnail
ΠΕΤΕΕΜ-ΤΕ01

Στη διαρκεί προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της εργαστηριακής εκπαίδευσης στη ΤΕΕ,  διεκδικούμε την ουσιαστική επιμόρφωση των συναδέλφων του κλάδου μας ΤΕ01, καθώς και των εκπαιδευτικών που έχουν  αποκλειστική τους απασχόληση στα σχολικά εργαστήρια, όπως οι συνάδελφοι ΔΕ01, θέταμε πάντα ως προτεραιότητα την φοίτησή τους στο ετήσιο αντίστοιχο πρόγραμμα της ΠΑΤΕΣ / ΣΕΛΕΤΕ,  για παιδαγωγική, εκπαιδευτική, επαγγελματική και υπηρεσιακή αναβάθμισή τους.

Μετά τη θετική εξέλιξη της υλοποίησης του προγράμματος επιμόρφωσης, προκύπτουν διάφορα θέματα:

  1. Αποκλεισμός συναδέλφων -  επιβολή διδάκτρων φοίτησης.

α) Θεωρούσαμε δεδομένο ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι μέρος των υποχρεώσεων της πολιτείας για δωρεάν φοίτηση, όπως έτυχαν όλοι οι προηγούμενοι απόφοιτοι της ΠΑΤΕΣ (διετούς ή μονοετούς φοίτησης) και όχι σε αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, όπου και το ΣτΕ, πρόσφατα  δέχθηκε ότι είναι παράνομα τα δίδακτρα σε προσφυγή σπουδαστών της ΑΣΠΑΤΕ.

β) Οι συνάδελφοι της περιφέρειας θα επιβαρύνονται επιπλέον οικονομικά από τις καθημερινά μετακινήσεις τους μεγάλων αποστάσεων σε άλλες πόλεις που υπάρχει ΑΣΠΑΙΤΕ έναντι των σχολείων που υπηρετούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

  1. Τα πρώτα στοιχεία μιλούν ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αν και είχαν συμπληρώσει την σχετική αίτηση συμμετοχής διότι δεν μπορούν ανταποκριθούν λόγω διδάκτρων.

  1. Δεν υπάρχει καν η σχετική διευκόλυνση στο ωράριο εργασίας των συναδέλφων από την υπηρεσία για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, όπως αρχικά είχαμε ζητήσει με το  αριθ. πρωτ 07/13-6-2017 έγγραφό στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, όπως παλαιότερα είχαν απαλλαγή για όλη τη διάρκεια της φοίτησης οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί κλάδου 9 Ν. 576/77.

  2. Αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα συνάδελφοι για τον λόγω ότι δεν ενημερώθηκαν για να υποβάλλουν αίτηση «εντός του ορισθέντος χρόνου», χωρίς να έχουν ευθύνη οι ίδιοι, αφού δεν τους ενημέρωσαν από τα σχολεία τους για την εγκύκλιο του κ. Υφυπουργού.

  3. Αποκλείονται οι συνάδελφοι του ΟΑΕΔ χωρίς κάποια σοβαρή δικαιολογία.

  4. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον αποκλεισμό των ελάχιστων αναπληρωτών ΤΕ01. Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν μεγάλη διδακτική προϋπηρεσία στην ΤΕΕ, με τον αποκλεισμό τους  στερούνται την επιμόρφωση και τη συνέχεια στην εργασία και αυτό είναι άδικο.   

Ζητάμε από τον κ. Υφυπουργό άμεσα να δώσει λύση στα πιο πάνω για να μπορέσουν να συμμετέχουν απρόσκοπτα όλοι οι συνάδελφοι ΤΕ01 και ΔΕ01, στο ετήσιο πρόγραμμα που εκτελείται από την ΑΣΠΑΙΤΕ και να μην έχουμε αποκλεισμούς για οικονομικούς και υπηρεσιακούς λόγους τουλάχιστον.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΤΕΕΜ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ    ΚΟΡΔΑΤΟΣ           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΟΤΟΣ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

17χρονη Κρήτη
Κρήτη: Σήμερα η κηδεία της 17χρονης που ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλήνιες έπεσε από γέφυρα και σκοτώθηκε
«Μου το έλεγε συνέχεια ότι δεχόταν μπούλινγκ. Φοβάμαι ότι μπορούσε κάποιος να τη χτυπήσει και να τη σκοτώσει και να τη ρίξει στο γιοφύρι» ανέφερε η...
Κρήτη: Σήμερα η κηδεία της 17χρονης που ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλήνιες έπεσε από γέφυρα και σκοτώθηκε
epal_amfissa
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Με αφορμή την πτώση της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Παιδαγωγικές Σχολές
Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας: Η απάντηση για την κατηγορία πως κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο
Η απάντηση της Διευθύντριας του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας στην ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας: Η απάντηση για την κατηγορία πως κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο