Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το πρόβλημα δεν λύθηκε σύμφωνα την ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

Έτσι είναι κύριε Δήμαρχε αν έτσι νομίζετε…

Έκπληξη και αγανάκτηση προκαλεί στον κόσμο των αναπληρωτών αλλά και όλων των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα όσων είχαν την ατυχία να τοποθετηθούν σε σχολεία της Σαντορίνης οι δηλώσεις του Δημάρχου της ότι το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών λύθηκε (!!!)

Ο Δήμαρχος θυμίζοντας πολιτικό παλιάς κοπής αλήστου μνήμης και αφού απέφυγε να δώσει λύση στο πρόβλημα πετώντας το μπαλάκι σε κάθε άλλο φορέα εκτός από τον Δήμο, με ένα επικοινωνιακό τέχνασμα δηλώνει ότι «κατόπιν ενεργειών του» έλυσε το θέμα στέγασης των εκπαιδευτικών στο νησί.

Ως ΠΕΑΔ καταγγέλλουμε την παραπλάνηση που επιχειρεί να κάνει ο Δήμαρχος βάζοντας για ακόμη μια φορά κάτω από το χαλί το μείζον αυτό θέμα, που εξελίσσεται σε θέμα επιβίωσης και που απαξιώνει ακόμα περισσότερο ανθρώπους που ήρθαν να προσφέρουν υπηρεσίες ως λειτουργοί στα δημόσια σχολεία !

Δηλώνουμε ότι το πρόβλημα δε λύθηκε αφού πολλοί εκπαιδευτικοί δεν «νοικοκυρευτήκαν», δε βρήκαν σπίτι αλλά πληρώνουν μέχρι 80 και 100 ευρώ τη βραδιά σε ξενοδοχεία είτε επιβαρύνουν συναδέλφους από τους οποίους φιλοξενούνται. Και αυτοί που βρήκαν στέγη πληρώνουν το ελάχιστο 350 έως 700 ευρώ όταν ο μηνιαίος μισθός δεν ξεπερνάει τα 900 ευρώ. Αν θεωρεί κάποιος ότι το πρόβλημα έτσι λύνεται, ή πολύ χειρότερα ότι λύθηκε, τότε θεωρούμε πως περίσσεψε η υποκρισία. Σε κάθε περίπτωση τελείωσε η αντοχή και η ανοχή των συναδέλφων που βιώνουν το πρόβλημα!

Οι απρεπείς και προσβλητικές δηλώσεις του Δημάρχου Σαντορίνης παραπέμπουν στην παροιμιώδη φράση «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» (Κλαύδιος Αιλιανός Ποικίλη Ιστορία)

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαζί με την τοπική ΕΛΜΕ και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑ.Σ.Α.Δ.) αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!!!

Είμαστε εκπαιδευτικοί, δεν είμαστε τουρίστες!

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σάββας Βασίλειος

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
paidon-agia-sofia.jpg
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
Εικόνες ντροπής στους Αγίους Αναργύρους: Χειροπέδες σε δύο γονείς που μεγάλωναν τα τρία ανήλικα παιδιά τους μέσα σε εστία μολύνσεως
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
μηχανή delivery
Μπαράζ ελέγχων από την τροχαία: Πάνω από 2.000 κλήσεις για κράνος σε δίκυκλα και πατίνια μέσα σε μία εβδομάδα
Στο στόχαστρο διανομείς και χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων
Μπαράζ ελέγχων από την τροχαία: Πάνω από 2.000 κλήσεις για κράνος σε δίκυκλα και πατίνια μέσα σε μία εβδομάδα