Thumbnail
"Βοηθήστε" μας λένε από το Υπουργείο. Είμαστε σε αδιέξοδο

Συντάκτης: Λεωνίδας Βουρλιώτης

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει από την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα νησιά όπως για παράδειγμα στη Σαντορίνη και στη Μύκονο, οι δήμαρχοι των δύο τελευταίων νησιών κάνουν δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις για το θέμα.

Όπως έχει κάνει γνωστό το alfavita.gr σε ρεπορτάζ του, κομμάτι αναπληρωτών εκπαιδευτικών κοιμάται σε παραλίες αδυνατόντας να πληρώσουν έως και 750 ευρώ νοικι για μικρά δωματιάκια.

Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, Ο δήμαρχος Θήρας μίλησε στον Aegean Voice στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου για το οξύ πρόβλημα στέγης που υπάρχει στο νησί για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει οι δήμαρχοί γίνονται σάκοι του μποξ. 

"Είμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση κατοικιών, έχουμε κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Από το Υπουργείό μας λένε βοηθήστε και εμείς τους λέμε λύστε μας τα χέρια. Δεν υπάρχουν σπίτια, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Κάνω έκκληση στους κατοίκους: Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό"

Δήμαρχος Μυκόνου: Κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται σε παραλίες ή σε δρόμους του νησιού

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς προέβη σε σχετική δήλωση διάψευσης, ύστερα από τη δημοσιοποίηση και διασπορά αναληθών δημοσιευμάτων, περί αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι δήθεν κοιμούνται σε παραλίες ή σε δρόμους του νησιού.

''Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους της Μυκόνου! (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί
Στο «βωμό» της εκπαίδευσης: Δράσεις, πλατφόρμες, φακέλους, αποδείξεις “παραγωγικότητας”, λες και ο δάσκαλος είναι υπάλληλος πολυεθνικής
Σε λίγο ο εκπαιδευτικός θα χρειάζεται βιογραφικό ανώτερο από επιστήμονα της NASA για να διδάξει σε μια τάξη με σπασμένα καλοριφέρ και τριάντα παιδιά...
Στο «βωμό» της εκπαίδευσης: Δράσεις, πλατφόρμες, φακέλους, αποδείξεις “παραγωγικότητας”, λες και ο δάσκαλος είναι υπάλληλος πολυεθνικής
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Σχολές με λίγα μόρια που «κοιτούν» στο μέλλον
Πέρα από τις παραδοσιακές σχολές, νέα τμήματα και κατευθύνσεις δίνουν ευελιξία και επαγγελματικές προοπτικές στους υποψηφίους
Πανελλήνιες 2026: Σχολές με λίγα μόρια που «κοιτούν» στο μέλλον