Thumbnail
Φωτογραφίες

Όπως σας έχει κάνει γνωστό το alfavita.gr σε σχετικό ρεπορτάζ τις προηγούμενες ημέρες, στην Σαντορίνη καθώς και σε άλλα νησιά, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αδυνατού να βρουν κατάλυψμα καθώς τα νοίκια φτάνουν έως και 700 ευρώ για μικρά δωματιάκια.

Σήμερα το alfavita.gr δημοσίευσε την καταγγελία του ΠΑΜΕ που ανέφερει μεταξύ άλλων πως πολλοί αναπληρωτές εκπαιδευτιικοί κοιμούνται στις παραλίες εν έτει 2017!

"Μιλάμε για γκαρσονιέρες ή δυάρια με ενοίκιο που κυμαίνεται από 350 ως 700 ευρώ! Αλήθεια τι θα φάνε; Πώς θα ζήσουν όταν ο μισθός του αναπληρωτή είναι 850 ευρώ;" σημειώνει η ανακοίνωση.

Ανάλογα προβλήματα συναντούν και σε άλλα νησιά, π.χ. Μύκονο κλπ. αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα διαμαρτυρίας από την ΠΕΑΔ και την ΠΑΣΑΔ στα δημαρχεία της Σαντορίνης και της Μυκόνου.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες στην Σαντορίνη η κοινή ανακοίνωση έφερε αποτελέσματα με πλήθος αναπληρωτών ΠΕ και ΔΕ να συγκεντρώνονται στα σημεία διαμαρτυρίας

Οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στο Facebook από το προφιλ Eleni Blanda


ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΣΑΕΠ
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Δημαρχείο Σαντορίνης από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ζητάνε την εφαρμογή του νόμου για δωρεάν στέγαση και σίτιση, έπειτα από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και οργανώθηκε από πρωτοβουλία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έφτασαν τις προηγούμενες μέρες στο νησί.

Σε επικοινωνία που είχαμε με μέλη του ΠΣΑΕΠ, αλλά και τον τοπικό σύλλογο μας επιβεβαίωσαν ότι έχουν φτάσει πάνω από 90 αναπληρωτές οι οποίοι είτε ψάχνουν και δεν βρίσκουν σπίτι, είτε είτε βρίσκουν με ενοίκιο άνω των 500€ με αποτέλεσμά να διαμένουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία ή να κοιμούνται στην παραλία.

Ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών Θήρας, ο οποίος όντας ιδιαίτερα δραστήριος έχει αναδείξει το θέμα πολλάκις, μαζί με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς είχαν πολύωρη συζήτηση με τον Δήμαρχο στην οποία αποφασίστηκε να συνταχθεί έγγραφο - αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα ζητά τον περιορισμό της διάρκειας του airbnb, αποκλειστικά στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ώστε να μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι του νησιού να ενοικιάσουν σπίτια σε ικανοποιητικές τιμές. Το έγγραφο θα συνταχθεί και θα αποσταλεί άμεσα και αναμένουμε εξελίξεις.

* Ο εκπρόσωπος του ΠΣΑΕΠ που βρέθηκε στο Υπουργείο σήμερα ζήτησε άμεση λύση του προβλήματος και εφαρμογή κι επέκταση του νόμου για όλους τους αναπληρωτές. Η απάντηση που έλαβε για το πρώτο ήταν ότι αποτελεί θέμα αποκλειστικά των Δήμων και δεν μπορεί να εμπλακεί το Υπουργείο Παιδείας και για το δεύτερο ότι εμπλέκονται περισσότερα από ένα Υπουργεία, κάτι το οποίο μόνο ως ικανοποιητική απάντηση δεν λογίζεται. 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας η β φάση γενικής για όλες τις ειδικότητες αναμένεται το πιθανότερο στα τέλη Σεπτέμβρη με την πιθανότητα να πραγματοποιηθούν και αρχές Οκτώβρη. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά