Thumbnail
Σουηδία

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας απέδειξε για άλλη μία φορά γιατί αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο.

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου να εξοικειώνονται τα παιδιά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από μικρή ηλικία, εισάγει ένα βελτιωμένο πρόγραμμα ψηφιακών σπουδών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της χώρας, Γκουστάβ Φρίντολιν, «η Σουηδία θα πρέπει να είναι μία χώρα όπου κάθε παιδί στο σχολείο θα είναι προετοιμασμένο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία και η εκπαίδευση στον προγραμματισμό θα πρέπει να ξεκινά από νωρίς».

Πέρα όμως από αυτό, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ειδική διδασκαλία, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν την ικανότητα να διαχωρίζουν τις αξιόπιστες από τις αναξιόπιστες πηγών ειδήσεων.

«Πρέπει να γνωρίζουν τι μπορούν να εμπιστευτούν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας σοβαρής πηγής ενημέρωσης και της προπαγάνδας. Και να μπορούν επίσης να διαμορφώσουν μια σωστή εικόνα του τι είναι αληθές βάσει γεγονότων και όχι βάσει των λεγόμενων κάποιου που προσπαθεί να τους κάνει να σκεφτούν τα πράγματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός.

Οι μεταρρυθμίσεις στο πρόγραμμα σπουδών αναμένεται να ισχύσουν από τον Ιούλιο του 2018.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυτοκίνητα κινούνται σε Εθνικό Οδό της Ελλάδας
Λαμία – Καρπενήσι: Το νέο οδικό έργο που αλλάζει τον χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας
Πιο γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις με επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ – Πότε ξεκινά η μεγάλη παρέμβαση
Λαμία – Καρπενήσι: Το νέο οδικό έργο που αλλάζει τον χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας
αλέξης τσίπρας κρικρής
Οι πέντε αυτοδιοικητικοί που μπαίνουν στην ομάδα του Αλέξη Τσίπρα
Πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό στο νέο πολιτικό εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού
Οι πέντε αυτοδιοικητικοί που μπαίνουν στην ομάδα του Αλέξη Τσίπρα