Thumbnail
Μαριάννα Γκαρτζώνη

Είναι προφανές ότι τη " διαφορά"στην κούρσα της μοριοδότησης  των υποψήφιων Δ/ντών των Σχολικών Μονάδων θα κάνουν τα μεταπτυχιακά εξ Εσπερίας ή εξ Ανατολών, συνοδευμένα βεβαίως από την απαραίτητη επάρκεια της γλώσσας προέλευσής τους. (Σας θυμίζει μήπως κάτι αυτό σχετικά με επάρκειες αλβανικής καταγωγής;)

Αλήθεια έλεγξε κανείς την πραγματική τους συνάφεια με τα πτυχία των κατόχων τους ή για άλλη μια φορά θα πάμε παρακάτω;

Θεωρώ ότι οι ιθύνοντες του ΥΠΠΕΘ έχουν πλήρη γνώση των διαστάσεων του θέματος γιατί το έχουν αναλύσει επαρκώς άξιοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και όχι μόνο.Το επιτρέπουν όμως και ίσως το ευνοούν μοριοδοτώντας τα χωρίς αμφισβήτηση, με 2,5 μόρια.

Φυσικά, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των "τίτλων",χωρίς πραγματική συνάφεια και αντιστοίχιση με την Εκπαιδευτική διαδικασία, ελάχιστα θα αξιοποιηθούν στα σχολεία, ενώ οι κάτοχοί τους ενδέχεται να αγνοούν ακόμη και το περιεχόμενό τους.

Αντίθετα, ο νόμος δεν επιτρέπει τη μοριοδότηση πτυχίων που αξιοποιούνται στη μάχιμη εκπαίδευση και ως 2η ειδικότητα, γιατί σύμφωνα με αυτόν, έχουν "χρησιμοποιηθεί" κατά την υπηρεσιακή σταδιοδρομία του εκπαιδευτικού.

Τι όμως ενδιαφέρει το ΥΠΠΕΘ; Πραγματικοί τίτλοι ή τίτλοι " μαϊμού" που δεν αμφισβητούνται γιατί θα θίξουν την ουσία του προβλήματος; Περιμένω με ενδιαφέρον να δω πώς θα αξιοποιηθεί η συσσωρευμένη γνώση αυτών των " τίτλων " μέσα κι έξω από την τάξη του δημόσιου σχολείου.

Προσωπικά, κατέχοντας και 2ο πτυχίο και χωρίς να μοριοδοτούμαι γι΄αυτό, δεν το έχω " χρησιμοποιήσει" ( η ορολογία του νόμου) μόνο στην υπηρεσιακή μου σταδιοδρομία αλλά και ως μάχιμη εκπαιδευτικός εξυπηρετώντας ανάγκες των σχολείων, όπου αυτό κρινόταν απαραίτητο.

 2ο  πτυχίο που λειτούργησε επικουρικά του πρώτου,προσφέροντας συναφή γνώση και παιδαγωγική επάρκεια που αξιοποιήθηκαν κατά την 30ετή εκπαιδευτική μου πορεία.Και είμαι σίγουρη ότι το το δικό μου ( υποδεέστερο κατά πολύ στην αξιολογική κλίμακα) θα χρησιμοποιηθεί και πάλι στα σχολείο και όχι οι παραπάνω τίτλοι, αν παραστεί ανάγκη.

Τέλος, αυτό που με εκπλήσσει περισσότερο, είναι η de jure αποδοχή της συνδρομής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (με το αζημίωτο βέβαια) σε υποθέσεις της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

 


Μαριάννα Γκαρτζώνη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτάκης δεθ
Στα 920 ευρώ ο κατώτατος μισθός: Τι άλλο ανακοινώνεται στην ΔΕΘ
Μείωση φόρων, αύξηση κατώτατου μισθού, στεγαστικά κίνητρα και οικογενειακά επιδόματα – Όλα όσα φέρνει το κυβερνητικό πλάνο ανακοινώσεων στην ΔΕΘ για...
Στα 920 ευρώ ο κατώτατος μισθός: Τι άλλο ανακοινώνεται στην ΔΕΘ