ΕΚΑ Σάμου: Για την καταδίκη μαθητών Γυμνασίου Ρεθύμνου λόγω κινητοποιήσεων
ΕΚΑ Σάμου

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου καταγγέλλει  την απόφαση Δικαστηρίου Ανηλίκων που καταδίκασε τρεις μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, επειδή στην αρχή της χρονιάς σήκωσαν το ανάστημά τους και τέθηκαν επικεφαλής στην κινητοποίηση του σχολείου τους. Οι μαθητές σύρθηκαν σε μαθητοδικείο έπειτα  από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, με το δικαστήριο να αποφασίζει επιβολή ποινής «κοινωνικής εργασίας 80 ωρών»(!) ως … «αναμορφωτικό μέτρο».

 

Οι ίδιοι οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς οργάνωσαν κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο, όπως και σε πολλές πόλεις της χώρας, διεκδικώντας το αυτονόητο: Σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια, για να μην πληρώνουν οι γονείς τους ένα σκασμό λεφτά στα φροντιστήρια.

 

Για την επιλογή τους αυτή, με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι μαθητές σύρθηκαν στο δικαστήριο. Την ίδια στιγμή που οι μαθητές καταδικάστηκαν επειδή κινητοποιήθηκαν, τα σχολεία φέτος λειτούργησαν με 10.000 κενά εκπαιδευτικών, καταργήθηκαν πάνω από 100 ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και η υποχρηματοδότηση για τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων γενικεύτηκε. Μάλιστα κατηγορήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για … «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου». Η αντίληψη, δηλαδή, της κυβέρνησης και του κράτους είναι ότι πρέπει να κατηγορείτε ο γονιός: ότι παραμελεί το παιδί του όταν αυτό αγωνίζεται. Την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες στη χώρα μας δαπανούν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ για φροντιστήρια ετησίως.

  Αν νομίζουν πως με αυτή την προσπάθεια ποινικοποίησης θα σταματήσουν τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων ή άνεργων γονιών τους είναι γελασμένοι.

  Εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους καταδικασθέντες μαθητές, καλούμε τους μαθητές και συνολικά τη νεολαία, να μη σκύψουν το κεφάλι, να συνεχίσουν με περισσότερη δύναμη να αγωνίζονται  για τα δικαιώματά τους. Καλούμε τους γονείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα των παιδιών τους και να σταθούν στο πλάι τους για μια Ενιαία, Δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν Παιδεία που να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η καταδίκη των μαθητών του Ρεθύμνου.

Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι - Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

 

Η Διοίκηση

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Κατάλαβα ότι είναι νεκρή όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί»
Ο σύζυγος της 20χρονης επισκέφθηκε το σπίτι τους - Μίλησε για το πότε συνειδητοποίησε πως η σύζυγός του ήταν νεκρή
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Κατάλαβα ότι είναι νεκρή όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί»
kerameos
Κεραμέως: 5 άξονες για το σχολείο πολλαπλών γνώσεων και των δεξιοτήτων
Ήπιες ψηφιακές δεξιότητες, αξιολόγηση και σύνδεση με την αγορά εργασίας. Αυτοί είναι ορισμένοι από τους βασικούς άξονες της μεταρρυθμιστικής...
Κεραμέως: 5 άξονες για το σχολείο πολλαπλών γνώσεων και των δεξιοτήτων
ΙΕΚ: Προτάσεις ΣΒΕ για νέες ειδικότητες που ενδιαφέρουν τη βιομηχανία
Συνάντηση της Διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Δρα Γ. Βούτσινο
ΙΕΚ: Προτάσεις ΣΒΕ για νέες ειδικότητες που ενδιαφέρουν τη βιομηχανία