Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
10η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα, 2-5/5

Για 10η συνεχή χρονιά το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, διοργανώνει εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μουζακίου, τους Σχολικούς Συμβούλους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, καθώς και την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΟικόΣφαιρα».. Η φετινή εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα γιατί εκτός ότι συμπληρώνονται 10 εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες, το ΕΚΦΕ Καρδίτσας φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή του.

Η εκδήλωση φέτος έχει ως θεματικούς άξονες: α) 2017: Διεθνές Έτος Βιώσιμου Τουρισμού και Ανάπτυξης, β) 2008 - 2017: Δεύτερη Δεκαετία του ΟΗΕ για την Εξάλειψη της Φτώχειας, γ) Κλιματική αλλαγή και δ) Εφαρμογές Φυσικών Επιστημών στην καθημερινότητα. Η επιλογή έγινε μετά από συναντήσεις του ΕΚΦΕ Καρδίτσας με Σχολικούς Συμβούλους και εκπαιδευτικούς του Ν. Καρδίτσας σταθμίζοντας τα παρακάτω γεγονότα. Tα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει το 2017 Διεθνές Έτος Βιώσιμου Τουρισμού και Ανάπτυξης και τη δεκαετία 2008 - 2017 Δεύτερη Δεκαετία του ΟΗΕ για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Επίσης οι εκπαιδευτικοί πρότειναν να συνδυαστούν τα παραπάνω με την κλιματική αλλαγή, καθώς και να ασχοληθούν με ένα θέμα που πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον, δηλαδή τις εφαρμογές Φυσικών Επιστημών στην καθημερινότητα.

Στην εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν εργασίες τους που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, δηλαδή πειράματα, αφίσες, κατασκευές, θεατρικά, κ.ά. Συμμετέχουν 38 σχολεία του Ν. Καρδίτσας, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 2 εκπαιδευτικοί φορείς.

Παράλληλα διοργανώνεται ομιλία για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Κομβικές ικανότητες και Φυσικές Επιστήμες: προετοιμάζοντας τους μαθητές για τις ανάγκες του 21ου αιώνα», από τον Παναγιώτη Κουμαρά, Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ..

Η εκδήλωση γίνεται σε τρεις διαφορετικές ημέρες:

- Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017, στις 11:30πμ στο παλιό 1ο Λύκειο Καρδίτσας (έναντι Παυσίλυπου) γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 24 σχολεία του Ν. Καρδίτσας και το ΕΚΦΕ. Παράλληλα η μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου θα πλαισιώνει την εκδήλωση.

- Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στις 11πμ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 3 σχολεία του Δ. Παλαμά και το ΕΚΦΕ.

- Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στις 6:30μμ στο Επιμελητήριο Καρδίτσας γίνεται ομιλία του Π. Κουμαρά.

- Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στις 11πμ στο Γενικό Λύκειο Μουζακίου γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 11 σχολεία του Δ. Μουζακίου και το ΕΚΦΕ.

Πληροφορίες σχετικές με τις εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες των παρελθόντων ετών, καθώς και τα βιβλία που γράφονται με τα πεπραγμένα της κάθε εκδήλωσης, υπάρχουν στον ιστότοπο του ΕΚΦΕ Καρδίτσας http://ekfe.kar.sch.gr.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και η αφίσα επισυνάπτονται.

Δείτε το πρόγραμμα

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Άρτας: «Οι εξετάσεις ενισχύουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό»
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης
Συγκλονίζει η οικογένεια της 17χρονης στην Ηλιούπολη – Η τελευταία επιθυμία μετά την τραγωδία
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης