Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

Η παρουσίαση της Ενιαίας Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»  στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στο αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Κτίριο Ε.Τ.Ε.Π.Η)  και ώρες 11:00- 15:30.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν σε πόλη της Περιφέρειας  - έχουν προηγηθεί  το Ηράκλειο Κρήτης και η Κομοτηνή-   η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας  (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης και η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσια Κυπριανίδου.

 Η δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, έχει προϋπολογισμό 280 εκατ. € και προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΣΠΑ 2014 – 2020). 

Αιτήσεις  χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων, ή συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Οι προτάσεις θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται στις κατηγορίες:

α) Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

β) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς

γ) Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων 

Η δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» θα ολοκληρωθεί σε 3 κύκλους και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων ΕΤΑΚ.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων - ΠΣΚΕ (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται για τον Α' κύκλο η Πέμπτη, 23η  Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00.

Περισσότερες πληροφορίες είναι αναρτημένες στους δικτυακούς τόπους της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ (www.antagonistikotita.gr) και της EΥΔΕ ΕΤΑΚ (www.eyde-etak.gr). 

ioannina page 001 1

ioannina page 002 1

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Κίνδυνος θερμοπληξίας στις Πανελλαδικές: SOS από γονείς για τις ελλείψεις στα σχολεία
Χωρίς air-condition στις Πανελλαδικές: Οι γονείς προειδοποιούν για τις συνέπειες της αδιαφορίας
Κίνδυνος θερμοπληξίας στις Πανελλαδικές: SOS από γονείς για τις ελλείψεις στα σχολεία