Thumbnail
Κομισιόν

Την ευκαιρία σε έως 7.000 μαθητές σχολείων παρέχει η Κομισιόν  για να ταξιδέψουν δωρεάν στο εξωτερικό, ωστόσο, δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προσφέρει εισιτήρια InterRail στους 5,4 εκατ. 18χρονους πολίτες της Ε.Ε.

Η Κομισιόν είπε ότι είχε επιμερίσει 2,5 εκατ. ευρώ για να προσφέρει αρχικά σε 5.000 νέους την δυνατότητα να επισκεφθούν μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πέρυσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε ψήφισμα ζητώντας να δοθούν σε όλους τους 18χρονους δωρεάν εισιτήρια InterRail, που ουσιαστικά είναι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, επιτρέποντας σε νέους ανθρώπους να ταξιδεύουν με το τρένο σε όλη την Ευρώπη κατά βούληση.

«Η Επιτροπή εκτίμησε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα κόστιζε μεταξύ 1,2 και 1,6 δισ. ευρώ το χρόνο. Αυτή η χρηματοδότηση δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή», ανέφερε η Κομισιόν.

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ηγήθηκε της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για ελεύθερες σιδηροδρομικές μετακινήσεις, χαρακτήρισε το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Κομισιόν «χαμένη ευκαιρία».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που αποτελεί μια εφάπαξ πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται με την ευκαιρία της 30ης επετείου του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, πρέπει να επιλέξουν το πλέον βιώσιμο περιβαλλοντικά μέσο μετακίνησης, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Οι νέοι θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους  έως τις 30 Ιουνίου μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning για ταξίδια που θα γίνουν από τον Αύγουστο του 2017 έως το τέλος του 2018. Τα εισιτήρια μπορεί να είναι αξίας έως 530 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εοδυ
Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Νεκρός άνδρας από λεπτοσπείρωση – Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Ζάκυνθο, τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στο νησί
Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Νεκρός άνδρας από λεπτοσπείρωση – Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα
Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο
Έγκλημα στον Άγιο Δημήτριο: Ομολόγησε ο 20χρονος – Την Τρίτη η απολογία για τη δολοφονία του 27χρονου
Σπαρακτικές στιγμές στην Ευελπίδων με τις μητέρες των εμπλεκόμενων να μιλούν για το παρελθόν του θύματος και της 20χρονης – Τι υποστηρίζει ο...
Έγκλημα στον Άγιο Δημήτριο: Ομολόγησε ο 20χρονος – Την Τρίτη η απολογία για τη δολοφονία του 27χρονου