Υπουργείο Παιδείας: Σχέδιο «START» για την επαγγελματική εκπαίδευση – Στα 182 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της μαθητείας

Εκπαίδευση 0

1ο Πανελλήνιο Βραβείο ομαδικού ψηφιακού έργου στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Ν.Προποντίδας Χαλκιδικής

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Ν.Προποντίδας Χαλκιδικής

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής, κέρδισε το 1ο Βραβείο Ομαδικού Ψηφιακού έργου στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!» που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας. 

Η επιτροπή αξιολόγησης παρέλαβε 4.586 ατομικά και ομαδικά έργα από εκατοντάδες σχολικές μονάδες, ενώ ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων ήταν μεγαλύτερος των 10.000! «Το σχολείο της καρδιάς μας» - όπως αποκαλείται από μικρούς και μεγάλους, κατέκτησε το 1ο ομαδικό βραβείο με ένα άρτιο ψηφιακό έργο και κατέπληξε τους κριτές με την πρωτοτυπία του. 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ειδικού σχολείου, αξιοποιώντας τις προκλήσεις, προσέγγισαν πολυαισθητηριακά το θέμα, διασκέδασαν με τη διαδικασία και βίωσαν πολύτιμα συναισθήματα αυτοεκτίμησης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, πως μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μπορούν με κατάλληλα διαφοροποιημένη προσέγγιση, να συμμετέχουν με αξιώσεις σε εκπαιδευτικές δράσεις. 

Ένα δημόσιο σχολείο, μπορεί -όταν διακατέχεται από πνεύμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας, να εκπληρώνει ταυτόχρονα εκπαιδευτικούς στόχους, αλλά και στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, για μια ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμό. 

Δεν είναι πρώτη φορά που το σχολείο μας συμμετέχει και διακρίνεται σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου, για το κίνητρο της δημιουργίας, τους μαθητές του σχολείου, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και όλους όσους υποστήριξαν αυτές μας τις προσπάθειες.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση