Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος", το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης που διοργανώθηκε από την  Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, το Εργαστήριο Έρευνας για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν. Πατρών και το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η τελετή έναρξης έγινε στο Κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή 10 Μαρτίου. Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν η Α.Π.Θ. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίου (δια του κ. Στ. Γιωλτζόγλου, Συντονιστή Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης), ο Υπουργός Παιδείας Καθ. Κ. Γαβρόγλου (δια του συμβούλου του για την Β’ θμια Εκπαίδευση κ. Χρ. Μηλιώνη), ο Δρ Σ. Χαρισόπουλος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", ο Α. Παπαστυλιανού, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης στη Μέση Γενική Εκπαίδευση της Κύπρου (δια της κας Ερ. Παπαναστασίου, εκπαιδευτικού του γυμνασίου Γερίου).

Στο συνέδριο οι μαθητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών, που έχουν υλοποιήσει στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων ή και ευρύτερων συνεργασιών με Ερευνητικά Ινστιτούτα ή Πανεπιστήμια, με μορφή ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης/έρευνας. Οι εργασίες επιλέχτηκαν από κριτές και από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου. 42 από τις εργασίες ήταν σε μορφή προφορικής παρουσίασης, ενώ 35 ήταν σε μορφή παρουσίασης poster. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Ελλάδας, από όλα τα σχολεία της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου, από σχολεία της Κύπρου και κατά τη διάρκειά του αντάλλαξαν απόψεις για την επιστήμη και την εκπαίδευση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν, επίσης, όλοι τις εξαιρετικές προσκεκλημένες ομιλίες του Καθ. Στέφανου Τραχανά, Διευθυντή του Κέντρου Διαδικτυακών μαθημάτων mathesis του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: Οι «πιτσιρικάδες» που άλλαξαν τον κόσμο, και του Καθ. Χαρίτωνα Πολάτογλου, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, με θέμα: Θεωρητικές Ιδέες που γεφυρώνουν τις διάφορες κλίμακες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 350 μαθητές, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και Πανεπιστημίων και ερευνητές. Οι καθηγητές και ερευνητές που παρακολούθησαν το συνέδριο εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα των ερευνητικών εργασιών των μαθητών και από την επαγγελματικότητα των παρουσιάσεων τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οδήγηση τέλος για ηλικιωμένους: Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67

Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επαγγελματα
Σπουδές και επαγγέλματα του μέλλοντος: Τι αλλάζει και πώς να προετοιμαστούν οι νέοι σήμερα για έναν κόσμο που ακόμη διαμορφώνεται
Σπουδές και επαγγέλματα του μέλλοντος δεν είναι απλώς μια λίστα επιλογών. Είναι μια πρόσκληση για ευθύνη και φαντασία. Κανείς δεν μπορεί να σου πει...
Σπουδές και επαγγέλματα του μέλλοντος: Τι αλλάζει και πώς να προετοιμαστούν οι νέοι σήμερα για έναν κόσμο που ακόμη διαμορφώνεται
παραλία Γλύφας Ηλεία
Οι «Κυκλάδες» της Αττικής: Viral βίντεο αποκαλύπτει μυστικές παραλίες δίπλα στο Μετρό
Ξέχνα νησιά και πλοία - Οι απίθανες viral παραλίες της Αττικής που πας με εισιτήριο των 1,20€ και μοιάζουν βγαλμένες από τις Κυκλάδες (video)
Οι «Κυκλάδες» της Αττικής: Viral βίντεο αποκαλύπτει μυστικές παραλίες δίπλα στο Μετρό
Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Αναπληρωτές: Πότε εμποδίζεται ο διορισμός τους – Τα κωλύματα που ορίζει ο νόμος
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Σε ποια περίπτωση παρουσιάζεται κώλυμα στον διορισμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές: Πότε εμποδίζεται ο διορισμός τους – Τα κωλύματα που ορίζει ο νόμος
sintaksei.jpeg
«Κλείδωσε» η αύξηση στα όρια ηλικίας για σύνταξη - Τι αλλάζει με βάση το προσδόκιμο ζωής
Αλλάζουν όλα στη συνταξιοδότηση για χιλιάδες ασφαλισμένους – Ποιοι προλαβαίνουν να βγουν πριν την αύξηση, ποιοι θα μείνουν πίσω στα… 68
«Κλείδωσε» η αύξηση στα όρια ηλικίας για σύνταξη - Τι αλλάζει με βάση το προσδόκιμο ζωής