Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική έχουν βγει σήμερα στους δρόμους διεκδικώντας, όπως τονίζουν, «το σχολείο που τους αξίζει». 

Ήδη από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά είναι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρών στο σημερινό συλλαλητήριο το οποίο είχαν προαναγγείλει ημέρες νωρίτερα σε σχετική ανακοίνωσή τους. 

Όπως σημειώνουν οι μαθητές: «Κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις αλλαγές και τα μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες διεκδικούν: «Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει» και καλούν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει: «Τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη».

Παράλληλα ζητούν να μη γίνει καμία: «Αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε. Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Δωρεάν-ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές. Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες. Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων». 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικες
Καταγγελίες εκπαιδευτικών για οικονομική ασφυξία στα εξεταστικά κέντρα λίγο πριν τις Πανελλαδικές στον Πειραιά
Στον «αέρα» οι Πανελλαδικές στον Πειραιά λόγω έλλειψης κονδυλίων και κλιματιστικών στα σχολεία
Καταγγελίες εκπαιδευτικών για οικονομική ασφυξία στα εξεταστικά κέντρα λίγο πριν τις Πανελλαδικές στον Πειραιά
αίθουσα / τάξη
Προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού: Μέχρι τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις
Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού Αττικής, Θράκης, Πελοποννήσου, Κρήτης, Μακεδονίας, Ιόνιων Νησιών, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς...
Προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού: Μέχρι τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις