Thumbnail
Μαγνησία

Ο ΔΙΔΕ ν. Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης εισηγείται την διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Μαγνησίας την Παρασκευή

Η Εισήγηση του Διευθυντή ΔΔΕ Μαγνησίας για τη διακοπή λειτουργίας σχολείων Μαγνησίας την Παρασκευή

Με βάση τη Φ.353/1/324/105657/Δ1/8-10-2002 (ΦΕΚ 1340 τ.Β΄) άρθρο  14 παρ. 1&2,

Εισηγούμαστε,  για αύριο Παρασκευή 13/1/2017 τη μη διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία αρμοδιότητάς σας  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου  94 παραγρ. 4 περίπτ. 27  του Ν.3852/2012.

Η εισήγησή μας αυτή βασίζεται στα κατωτέρω:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώθηκε από τους Διευθυντές όλων των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς της για την επικρατούσα κατάσταση σε κάθε σχολείο και κυρίως για την εκτίμησή τους αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μαθήματα σε ικανοποιητικές για τους μαθητές συνθήκες και κυρίως  αν διασφαλίζεται η αποφυγή ατυχημάτων τόσο κατά την παραμονή των μαθητών στο σχολείο όσο και για την μετάβαση και επιστροφή απ’ αυτό. Επιπλέον, ζητήθηκε από τους Διευθυντές η άποψη των γονέων και κηδεμόνων για το θέμα.

Έτσι, διαπιστώθηκε από τις πληροφορίες τόσο των διευθυντών όσο και των γονέων ότι:

1.    Η μετάβαση και επιστροφή των μαθητών από και προς το σχολείο ενέχει κίνδυνο ατυχημάτων για τους μαθητές.

2.    Η παραμονή των μαθητών εντός του σχολικού χώρου ενέχει κίνδυνο ατυχημάτων λόγω των παγωμένων και ολισθηρών προαυλίων, κλιμακοστασίων ακόμη και διαδρόμων στους οποίους έχει παρεισφρήσει χιόνι.

3.    Η διεξαγωγή των μαθημάτων είναι πρακτικά αδύνατη λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών εντός των αιθουσών αφού παρά τη σχετική θέρμανση των χώρων τις προηγούμενες αλλά και τη σημερινή μέρα δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη θερμοκρασιών που επιτρέπουν την πολύωρη παραμονή σ’ αυτές.

4.    Η σε πολλές περιπτώσεις διαπίστωση κινδύνου για την υγεία των μαθητών, λόγω παγωμένων και κατεστραμμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων, πράγμα που εμποδίζει τον καθαρισμό των χώρων υγιεινής.

5.    Η ανάγκη παροχής χρόνου, στους Διευθυντές, στους αρμόδιους του Δήμου και στα τεχνικά συνεργεία για την αποκατάσταση των ζημιών των δομών και της προετοιμασίας τους για την υποδοχή των μαθητών με την αξιοποίηση του επερχόμενου Σαββατοκύριακου.

 

               Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  

                Σωκράτης Σαβελίδης    
PhD, MSc Μηχανολόγος ΠΕ17.02

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Καταγγελία συμβάσεων αναπληρωτριών ΕΕΠ και ΕΒΠ για μη γνήσια δικαιολογητικά
Τρεις αναπληρώτριες απομακρύνονται από τις θέσεις τους για το σχολικό έτος 2025-2026 μετά από αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων
ΥΠΑΙΘΑ: Καταγγελία συμβάσεων αναπληρωτριών ΕΕΠ και ΕΒΠ για μη γνήσια δικαιολογητικά
απθ
ΑΠΘ: Αντιδράσεις Πανεπιστημιακών για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά
Σύμφωνα με τους Πανεπιστημιακούς, παρά τις αρχικές διακηρύξεις για έναν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων, η τελική έγκριση αφορά μόλις 13
ΑΠΘ: Αντιδράσεις Πανεπιστημιακών για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά
προσλήψεις ΑΣΕΠ πολεμικό ναυτικό
Σπουδαστές Εμπορικού Ναυτικού: Ζητούν αναβάθμιση πτυχίων και πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα
Με φόντο το νέο νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση, οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού διαμορφώνουν κοινό πλαίσιο αιτημάτων για σπουδές...
Σπουδαστές Εμπορικού Ναυτικού: Ζητούν αναβάθμιση πτυχίων και πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα