SPECIAL: Γιατι η ΤΡΟΪΚΑ πιέζει να καταργηθεί ο νόμος για την ιδιωτική Εκπαίδευση
SPECIAL

Συντάκτης: Παναγιώτης Κάτσικας

Τους λόγους που η τρόικα επέλεξε το συγκεκριμένο χρονικό σημείο να παρέμβει για να καταργηθεί ο νόμος Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση, εξηγεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της με τίτλο "ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΪΚΑ, ΩΣ DEALER ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ".

Όπως είναι γνωστό σε όλα τα ΜΜΕ χτες διέρρευσε πως οι "θεσμοί"  πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να καταργηθεί ο νόμος Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση που, ως γνωστόν, βάζει φρένο σε σοβαρότατες παρανομίες που λαμβάνουν χώρα σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ,όπως η έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών, η παραχάραξη ωρολόγιων προγραμμάτων και βαθμολογιών, η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή. 

Η ΟΙΕΛΕ αποκαλύπτει ότι από το 2011 αιτήματα επιχειρηματιών του χώρου φτάνουν στην τρόικα, η οποία τα παρουσιάζει ως «απαιτήσεις»  της στην (μέχρι το 2014) ιδιαιτέρως πρόθυμη ελληνική κυβέρνηση. 

Διαβάστε παρακάτω πιο συγκεκριμένα τι αναφέρει επί του συγκεκριμένου η ανακοίνωση: 

Το 2014 μάλιστα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τρόικας- επιχειρηματιών-κυβέρνησης, ψηφίστηκε η επονείδιστη νομοθετική ρύθμιση Αρβανιτόπουλου που απέσυρε την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση με αποτέλεσμα να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και να γιγαντωθεί η ανομία στο χώρο. Τη διετία 2014-16, ελέω της ασύδοτης και αυθαίρετης κατάστασης στην ιδιωτική εκπαίδευση έχουν ανοίξει δεκάδες υποθέσεις σοβαρότατων παρανομιών, που πλέον φθάνουν στη δικαιοσύνη. 

ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΞΕΔΙΔΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 

Αύριο σε δικαστήριο των Ιωαννίνων έρχεται στο φως μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις παρανομιών που σημειώθηκαν σε ιδιωτικά σχολεία το τελευταίο διάστημα. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Ηπείρου για λειτουργία εκπαιδευτηρίου χωρίς άδεια και για χορήγηση παράνομων τίτλων σπουδών τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τούτο σημαίνει ότι δυστυχώς εκατοντάδες τίτλοι σπουδών βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, γεγονός που θα έχει οδυνηρές συνέπειες για γονείς και μαθητές που δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Ως μάρτυρας κατηγορίας θα παρασταθεί ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, ο οποίος έχει πλήρη γνώση των αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί με βάση επίσημα έγγραφα που έχουν εκδοθεί από εποπτικές αρχές της πολιτείας. (επισυνάπτεται τμήμα του κατηγορητηρίου)

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΩΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όπως προαναφέρθηκε, τα τελευταία χρόνια υπάρχει στενή διασύνδεση επιχειρηματικών κύκλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με εκπροσώπους των «θεσμών» στη χώρα. Είχαμε καταγγείλει πρόσφατα ότι ο πατέρας απερχόμενου στελέχους του ΔΝΤ στην Ελλάδα υπήρξε για 25 χρόνια διευθυντικό στέλεχος  δύο εκ των μεγαλύτερων συγκροτημάτων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, του Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και του Κολλεγίου Αθηνών. Γι' αυτό το λόγο οι εκπρόσωποι των δανειστών έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ψήφιση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου που απορρύθμισε πλήρως την ιδιωτική εκπαίδευση και από τις αρχές του 2015 αντιτάσσονταν σθεναρά σε κάθε απόπειρα επαναφοράς της κρατικής εποπτείας στο χώρο. 

Σήμερα όμως τα μέλη της τρόικα στην Ελλάδα έρχονται να επιτελέσουν μια ακόμα πιο σκοτεινή λειτουργία. Εμμένοντας στην κατάργηση του νόμου Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση έχουν ως πραγματικό σκοπό να αρθεί κάθε ρυθμιστική παρέμβαση νομιμότητας εκ μέρους του κράτους προκειμένου α) να επανέλθει το καθεστώς πλήρους ασυδοσίας στα ιδιωτικά σχολεία και να συνεχιστεί το όργιο της έκδοσης παράνομων  τίτλων, της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής και β) να κουκουλωθούν ανοιχτές περιπτώσεις σοβαρότατων παρανομιών σε πολύ μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της ελίτ στην Αθήνα που, αν φτάσουν στη δικαιοσύνη, θα προξενήσουν πάταγο.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ 

Σε χθεσινοβραδινή επικοινωνία του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας συζητήθηκε η διαρροή του θέματος της πίεσης των «θεσμών» για την κατάργηση του Νόμου Φίλη.

Ο κ. Γαβρόγλου τού ανέφερε ότι οι διαφωνίες των θεσμών για τον τρόπο λειτουργίας της ιδιωτικής εκπαίδευσης είχαν ήδη εκδηλωθεί από την επομένη της ψήφισης του νόμου. Τον διαβεβαίωσε, δε, ότι δεν υπάρχει αλλαγή της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, άρα ο νόμος δεν καταργείται.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΙΛΗ

Είναι εύλογο πως η κατάργηση κάθε ρύθμισης του κράτους (που προβλέπεται ρητά από το Σύνταγμα) ευνοεί ποικιλοτρόπως ορισμένους επιχειρηματίες-εμπόρους της γνώσης. 

Η μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα, των σχολείων σε πρατήρια έκδοσης τίτλων και των εκπαιδευτικών λειτουργών σε αναλώσιμους υπαλλήλους και η δημιουργία συνθηκών εκπαιδευτικής και κοινωνικής ανισότητας έγινε πραγματικότητα τη διετία 2014-16. Ο νόμος Φίλη δεν θα καταργηθεί. Εάν όμως αυτό συνέβαινε, θα πλήττονταν βαρύτατα αυτοί που μόνιμα πλήττονται. Οι οικογένειες των μισθοσυντήρητων, τα παιδιά των μη προνομιούχων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να «αγοράσουν» τίτλους σπουδών, να εξασφαλίσουν άκοπα θέσεις στην αγορά εργασίας.  Ιδού λοιπόν για ποιό λόγο κόπτονται η Τρόικα και οι εντολείς της.

ΟΙΕΛΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις 60.000 αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων από την ΕΛΣΤΑΤ - Αιτήσεις έως 27/9

Καζάνι που βράζει η Εκπαίδευση: 91,2% για απεργία - αποχή στην Αξιολόγηση

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 27/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

koutsoubas festival kne
Φεστιβάλ ΚΝΕ: Η αναφορά του Κουτσούμπα στο μπλουζάκι της Τζ. Νόβα (Vid)
«Τόσο τους πονάει και τόσο τους φοβίζει ο σοσιαλισμός, η κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας για το...
Φεστιβάλ ΚΝΕ: Η αναφορά του Κουτσούμπα στο μπλουζάκι της Τζ. Νόβα (Vid)
Αξιολόγηση: Πίσω από τις λέξεις...
«(Αυτό)αξιολόγηση»: Πίσω απ’ την αθώα λέξη κρύβεται το χυδαίο, θατσερικής έμπνευσης, πρότζεκτ της κατηγοριοποίησης, της συρρίκνωσης, της εξαφάνισης...
Αξιολόγηση: Πίσω από τις λέξεις...
sabina nisa daskala londino
Λονδίνο: Σύλληψη άνδρα για τη δολοφονία νεαρής δασκάλας
Η υπόθεση της νεαρής δασκάλας έφερε ξανά στο προσκήνιο τη βία κατά των γυναικών, έξι μήνες μετά την απαγωγή, το βιασμό και τη δολοφονία μιας γυναίκας...
Λονδίνο: Σύλληψη άνδρα για τη δολοφονία νεαρής δασκάλας
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Προτεινόμενες απαντήσεις στα Στοιχεία Μηχανών
Αναλυτικά οι προτεινόμενες απαντήσεις στα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ στο μάθημα «Στοιχεία Μηχανών»
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Προτεινόμενες απαντήσεις στα Στοιχεία Μηχανών