Καιρός: Ανοίγει η «ψυχρή ατλαντική πύλη» – Έρχεται ανατροπή με καταιγίδες πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Εκπαίδευση 0

Διευκρινίσεις για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δημήτρης Μπράτης

Με αφορρμή ερωτήματά σας ,σχετικά με την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων,σας ενημερώνω για τα εξής:

1.Η αναμοριοδότηση δεν έχει καμιά σχέση με τη μοριοδότηση για τους πίνακες αναπληρωτών.Αφορά τις Μονάδες Συνθηκών Διαβίωσης για τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις των μόνιμων εκπκών.Τους αναπληρωτές θα τους αφορά όταν μονιμοποιηθούν και ζητήσουν μετάθεση.

2.Τίποτε δεν αλλάζει επίσης για τα δυσπρόσιτα σχολεία για τη φετινή χρονιά, ως προς τους πίνακες αναπληρωτών.Αν αλλάξουν τα χαρακτηρισμένα, ως δυσπρόσιτα σχολεία, αυτό θα αφορά την επόμενη χρονιά.

3.Η αναμοριοδότηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έχει αναδρομικό χαρακτήρα γιατί αυτό πέρα από τα άλλα προβλήματα που δημιουργεί θα σήμαινε ότι σχολεία που θα μοριοδοτηθούν τώρα με λιγότερα μόρια,λόγω αλλαγής των συνθηκών πχ διέλευση Εγνατίας,θα έπρεπε να υπολογισθούν αναδρομικά και να μειωθούν τα μόρια των συναδέλφων.

4.Δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμη τι θα γίνει με τον διπλασιασμό των μορίων των συναδέλφων που υπηρετούν για δυο συνεχείς χρονιές σε σχολεία Θ και Ι κατηγορίας( άρθρο 4 του ν4283/16).Η άποψή μου είναι να μετρήσουν κανονικά φέτος και του χρόνου,όπως προβλέπει ο νόμος.

Τέλος να επισημάνω ότι η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων,η ενιαία αντιμετώπιση ΠΕ και ΔΕ υλοποιούν βασικά αιτήματά μας,ως προς τις υπηρεσιακές μεταβολές,απαιτεί όμως μεγάλη ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ από τα ΠΥΣΠΕ,για να μην υπάρξουν οι αδικίες του παρελθόντος

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Διορισμοί 5.487 εκπαιδευτικών: Βγήκαν οι προσκλήσεις (ΦΕΚ)

Κορωνησία: Ένα πανέμορφο νησί που πάτε και με αυτοκίνητο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση