Thumbnail
Μαθητές

Με το alfavita.gr επικοινώνησε μέλος του 15μελους του Γυμνασίου Τ.Λ. Σίφνου για να μας ενημερώσει πως το σχολείο βρίσκεται σε κατάληψη από τις 8 Νοεμβρίου του 2016. Η κατάληψη γίνεται στα πλαίσια συμπαράστασης στους συμμαθητές τους του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου, όπου εφαρμόζεται όπως αναφέρουν η άδικη και παράτυπη απόφαση κατάργησης ενός από τους Τομείς Ειδικοτήτων.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των μαθητών του Γυμνασίου

Σήμερα, Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2016, οι μαθητές του Γυμνασίου με Τ.Λ. Σίφνου αποφασίσαμε ομόφωνα κατόπιν ψηφοφορίας, να προχωρήσουμε στην κατάληψη του σχολείου μας ως πράξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συμμαθητές μας του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου. Το ΕΠΑ.Λ. Σίφνου τελεί υπό κατάληψη λόγω της άδικης και παράτυπης κατάργησης της ειδικότητας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού που λειτουργεί χρόνια στο νησί.

    Στις 7 Οκτωβρίου 2016 με τη Φ22.9/8785 απόφαση της Περ/κης Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκ/σης Νοτίου Αιγαίου, η οποία στηρίχθηκε στη Υ.Α 127076/2016 Άρθρο 1 παρ. Δ εγκρίθηκε το ολιγομελές τμήμα του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της Β’ τάξης του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου. Ωστόσο μετά από 11 ημέρες, με απόφαση που εξέδωσε η ίδια υπηρεσία και με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση της, ζητώντας ουσιαστικά το κλείσιμο της συγκεκριμένης ειδικότητας για τα επόμενα 2 χρόνια.

    Ως μαθητές της Σίφνου δεν πρόκειται να ανεχτούμε τον περιορισμό των μορφωτικών μας δικαιωμάτων, την υπονόμευση των επαγγελματικών μας προοπτικών και τον εξαναγκασμό μας, είτε να μετακομίσουμε σε άλλο νησί για να φοιτήσουμε στο αντικείμενο που επιθυμούμε είτε να υποχρεωθούμε να παρακολουθήσουμε μια ειδικότητα που δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντα μας, τις επιθυμίες και τις δεξιότητες μας.

    Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόφαση εντάσσεται σε ένα πλέγμα πολιτικών-διοικητικών αποφάσεων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια αγαθά -όπως είναι η εκπαίδευση- ως δημοσιονομικά βάρη και όχι ως βασικό πυλώνα του κοινωνικού περιβάλλοντος που θα κληθούν να μεγαλώσουν οι επόμενες γενιές. Μια απόφαση που ίσως αποτελεί τον προπομπό της κατάργησης του ΕΠΑ.Λ. Σίφνου ή ακόμη και κατάργησης τμημάτων κατευθύνσεων στο Γενικό Λύκειο του νησιού.
    
Ως μαθητές λοιπόν ενός μικρού νησιού των Κυκλάδων, στεκόμαστε ανυποχώρητοι απέναντι σε αποφάσεις και πολιτικές που απεργάζονται το δικαίωμα μας στη μόρφωση και στην επιλογή του μελλοντικού μας επαγγέλματος και θα αγωνιστούμε για την ανατροπή τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

esoterikon_3.jpg
Νέες προσλήψεις σε Δήμους: 677 θέσεις εργασίας με έγκριση του ΥΠΕΣ
677 νέες προσλήψεις σε ΟΤΑ: Θέσεις εργασίας σε Δήμους με εγκρίσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών – Έρχονται προκηρύξεις για συμβάσεις ΣΟΧ σε όλη τη χώρα
Νέες προσλήψεις σε Δήμους: 677 θέσεις εργασίας με έγκριση του ΥΠΕΣ