Εγκριτική απόφαση για 1004 προσλήψεις αναπληρωτών έφτασε στο υπουργείο παιδείας.
Οι προσλήψεις αυτές αφορούν πιστώσεις που προήλθαν από τις άδειες άνευ αποδοχών που έλαβαν μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
Από εκεί και πέρα τα κενά για τα οποία προορίζονται είναι πολλά και σίγουρα αυτές οι 1000 πιστώσεις δεν μπορούν να τα καλύψουν όλα.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρά την ενεργοποίηση της Γ ανάθεσης εδώ και λίγες μέρες παραμένουν ακόμα αρκετά κενά. Οι πιστώσεις της δευτεροβάθμιας σχεδόν εξαντλήθηκαν οπότε ένα κομμάτι από άδειες άνευ αποδοχών θα κατευθυνθεί εκεί.
Στην πρωτοβάθμια τα πράγματα είναι καλύτερα με τα όποια κενά να εστιάζονται κυρίως σε ειδικότητες και ώρες ολοήμερου. Βέβαια υπάρχουν ακόμα από κρατικούς πόρους και ΕΣΠΑ περίπου 400-500 πιστώσεις για το Δημοτικό Σχολείο μέχρι το τέλος της χρονιάς οπότε εκτιμούμε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα κατευθυνθούν σαφώς λιγότερες πιστώσεις. Τέλος η ειδική αγωγή τόσο στην δευτεροβάθμια όσο και στην πρωτοβάθμια έχουν ακόμα κενά με τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ να είναι πλέον ελάχιστες.
Αρκετά ΤΕ κυρίως στην πρωτοβάθμια παραμένουν κλειστά αλλά και οι πιστώσεις της παράλληλης είναι εμφανώς λιγότερες από πέρσι με αποτέλεσμα το υπουργείο να προσανατολίζεται σε αλχημείες τύπου συμπλήρωσης ωραρίου μόνιμων εκπαιδευτικών σε μαθητές παράλληλης στήριξης.
Οπότε γίνεται φανερό ότι και η ειδική αγωγή θα πρέπει να απορροφήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι αυτών των πιστώσεων.
polispost.com
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom