Thumbnail
Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Επιτροπή Παιδείας) καταγγέλλει την  ανακοίνωση των πινάκων πρόσληψης αναπληρωτών Γενικής εκπαίδευσης   για  τους κλάδους ΠΕ9 (οικονομολόγων) , ΠΕ10 (Κοινωνιολόγων), ΠΕ 13 (πολιτικών Επιστημόνων –Νομικών).
Σε μια εποχή κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με έξαρση των φαινομένων, ρατσισμού, ξενοφοβίας και κοινωνικών προβλημάτων κάποιοι «παράγοντες» του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισαν την εξαφάνιση κενών θέσεων κοινωνικών επιστημόνων.
Πιο συγκεκριμένα προσλαμβάνονται, ως αναπληρωτές 87 Οικονομολόγοι (ΠΕ9)  14 Κοινωνιολόγοι (ΠΕ 10) και 4 Πολιτικοί Επιστήμονες-Νομικοί (ΠΕ 13) !
Πρόκειται για πρωτοφανή και αθλία μεταχείριση των κενών των ΠΕ10 (Κοινωνιολόγων), ΠΕ 13 (πολιτικών Επιστημόνων –Νομικών) που εκθέτει το Υπουργείο Παιδείας. Ευθύνη βεβαία έχουν συγκεκριμένοι «παράγοντες» που θα πρέπει να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους.
Σύμφωνα μονό με τους πίνακες της Περιφέρειας Αττικής τα κενά στο «σύστημα» ήταν 14 Κοινωνιολόγων, 10 Οικονομολόγων και 4 Πολιτικών Επιστημόνων. Αναρωτιόμαστε ποιος έδωσε εντολή, στην Περιφέρεια Αττικής , για κάλυψη πραγματικών αναγκών και κενών να προσλαμβάνονται στην Περιφέρεια Αττικής 9 Οικονομολόγοι, 5 Κοινωνιολόγοι και 0 Πολιτικοί Επιστήμονες. Τα ίδια φυσικά ισχύουν και στις άλλες 12 περιφέρειες αφού οι κλάδοι αυτοί έχουν πρώτες Α κοινές αναθέσεις των οποίων οι ώρες μοιράζονται ανάμεσα στους τρεις κλάδους.

1.    1.Ζητάμε από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πάρει θέση απέναντι σε αυτή την  κατάφορη παραβίαση, της νομιμότητας και της αδικίας σε βάρος κλαδών της εκπαίδευσης.
2.    Ζητάμε από τους αιρετούς του Κλάδου Ν. Κορδή (ΣΥΝΕΚ) και Δ. Πεππε (ΔΑΚΕ) να ελέγξουν τα πραγματικά κενά και των τριών ειδικοτήτων και στις 13 περιφέρειες και να πάρουν θέση, απέναντι σε φαινόμενα «παρατυπίας» , «παρανομίας», «αδικίας» για κλάδους εκπαιδευτικών που εκπροσωπούν. Να δοθούν στην δημοσιότητα τα κενά και των τριών ειδικοτήτων πανελλαδικά.
3.    Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας την αναστολή των προσλήψεων  αναπληρωτών στους κλάδους ΠΕ 09, Πε 10 και Πε 13 μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα - αδικία , και να ξανατρέξει το σύστημα με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες της Εκπαίδευσης.
Περιμένουμε την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας  από το Υπουργείο Παιδείας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΚ – Δ.Σ. του ΣΕΚ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sholeia_sobades
Σχολεία: Ερώτηση ΚΚΕ στην Κομισιόν για την τραγική κατάσταση και την υποχρηματοδότηση των σχολικών κτιρίων
Αντισεισμικοί κίνδυνοι χωρίς ουσιαστική προστασία- Πολιτικές ευθύνες και ευρωπαϊκή υποχρηματοδότηση
Σχολεία: Ερώτηση ΚΚΕ στην Κομισιόν για την τραγική κατάσταση και την υποχρηματοδότηση των σχολικών κτιρίων
foititikes-ekloges.jpg
Φοιτητικές εκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία- Καταγγελίες κατά της ΔΑΠ από την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας
Ανακοίνωση των υποψηφίων με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας- Ξανά στο ίδιο έργο θεατές – Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιχειρεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των...
Φοιτητικές εκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία- Καταγγελίες κατά της ΔΑΠ από την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας
νοσοκο
Τραγωδία σε γάμο στα Χανιά: 56χρονος κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους καλεσμένους
Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τους διασώστες
Τραγωδία σε γάμο στα Χανιά: 56χρονος κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους καλεσμένους