Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, στις Σέρρες
Αιτήσεις έως 7/10

Έπειτα από την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε το ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγών το οποίο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο στη Λάρισα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναλαμβάνει την υλοποίηση νέου προγράμματος με το ίδιο αντικείμενο, αυτή τη φορά στις Σέρρες.

Μάλιστα, το πρόγραμμα, φορέας διοργάνωσης του οποίου είναι το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, έχει τεθεί και υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης).

Με τη διεξαγωγή του προγράμματος, θα δοθεί το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού σε ακόμη σαράντα αποφοίτους των τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας ελληνικών και αναγνωρισμένων ξένων πανεπιστημίων, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν επιτυχώς την εξειδίκευσή τους.

Τα σεμινάρια, διάρκειας περίπου δύο μηνών, από 14 Νοεμβρίου 2016 έως 25 Ιανουαρίου 2017 και συνολικά 240 ωρών, θα πραγματοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών (Π. Κωστοπούλου 2, ΤΚ 62132), το οποίο και στηρίζει ενεργά την προσπάθεια. Επιστημονικά υπεύθυνη του ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης είναι η αν. καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ελένη Γ. Γαβρά.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται θεωρητικές εισηγήσεις από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό καθώς και επισκέψεις, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και πρακτική, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και τουριστικούς προορισμούς εντός του νομού Σερρών και ευρύτερα ανά την Μακεδονία και Θράκη, στοχεύοντας στην κατάρτιση των συμμετεχόντων βάσει της σύγχρονης θεωρίας και μεθοδολογίας της ξενάγησης.

Οι συμμετέχοντες στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον εκ των ακόλουθων γλωσσών: Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, Ρωσική και Αγγλική. Η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας δεν μοριοδοτείται.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να διαβάσουν τη σχετική προκήρυξηή να απευθύνονται στα Προγράμματα Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τηλέφωνο 2310-891.676.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη 

σχετικά άρθρα

Τελικοί πίνακες επιλογής προϊσταμένων ΚΕΣΥ για Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα
Τελικοί πίνακες επιλογής προϊσταμένων ΚΕΣΥ για Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα
Δημοσιεύτηκαν οι τελικοί πίνακες επιλογής Προϊσταμένων των Κέντρων Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης των ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Τελικοί πίνακες επιλογής προϊσταμένων ΚΕΣΥ για Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα