Thumbnail

Το φετινό μάθημα στα δημοτικά ξεκινάει με Α, όχι αυτό της αλφάβητου αλλά αυτό των Απεργιακών κινητοποιήσεων με την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να καλεί τους δασκάλους να απαντήσουν δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας όπως αναφέρει συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία  του Κλάδου την Πέμπτη 15/9/2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αντιδράσει στις ρυθμίσεις της Υπουργικής απόφασης για το Νηπιαγωγείο και ζητάει να αποσυρθεί.

Σε ανακοίνωσή της ζητάει "ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο)" ενώ τονίζει πως "Ιδιαίτερα οι ρυθμίσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου ενέχουν σοβαρό κίνδυνο υποβάθμισης ενός θεσμού που μέχρι σήμερα έχει να παρουσιάσει πολλαπλά οφέλη για τα νήπια, μέσα από την ποιοτική – παιδαγωγική χρήση του χρόνου που διαθέτει και που για να αποφευχθεί θα χρειαστεί, για μια ακόμη φορά, οι νηπιαγωγοί να υπερβάλουν σε προσφορά ώστε να μην έχουν αντίκτυπο οι ολέθριες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας στους μαθητές."

H ΔΟΕ συνεχίζει προσθέτωντας πως "Με τη διάκριση του προγράμματος σε βασικό υποχρεωτικό και προαιρετικό και την αυτονομία δραστηριοτήτων των δύο προγραμμάτων χωρίς καμία συνέχεια, χάνεται η  σύνδεση με τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις."

"Η υποχρεωτική ανάθεση τμήματος για ολόκληρη τη σχολική χρονιά σε μια νηπιαγωγό χωρίς τη δυνατότητα εναλλαγής, καταργεί την ενιαία γραμμή δράσης και συνεργασίας των νηπιαγωγών, με κοινούς σκοπούς και στόχους, σε ισότιμο εκπαιδευτικό πλαίσιο." αναφέρει.

Η εφαρμογή του νέου «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου» νηπιαγωγείου θα έχει ως αποτέλεσμα το να δεχτεί πλήγμα τόσο η εκπαίδευση των παιδιών όσο και οι εργασιακές συνθήκες των νηπιαγωγών τονίζει η Ομοσπονδία

Δείτε παρακάτω την αφίσα της Ομοσπονδίας για την κινητοποίηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Μεγάλος κερδισμένος ο Χάρης Δούκας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ - Κλίμα ήττας στην παράταξη της ΝΔ
Η διαδικασία εξελίχθηκε σε ψηφοφορία–«θρίλερ», η οποία διακόπηκε τρεις φορές, λόγω των εντάσεων που προκάλεσαν οι συσχετισμοί.
Μεγάλος κερδισμένος ο Χάρης Δούκας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ - Κλίμα ήττας στην παράταξη της ΝΔ
καλοριφέρ
Χρηματοδοτικά κενά στα σχολεία: Προειδοποίηση εκπαιδευτικών για ελλείψεις σε αναλώσιμα και ανάγκη συντήρησης καυστήρων
Καθυστερήσεις στις πάγιες εντολές αφήνουν τα σχολεία χωρίς πόρους, προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί
Χρηματοδοτικά κενά στα σχολεία: Προειδοποίηση εκπαιδευτικών για ελλείψεις σε αναλώσιμα και ανάγκη συντήρησης καυστήρων