Σεισμοί στην Κρήτη μέσα στη νύχτα – Δύο δονήσεις σε λίγη ώρα σε Χανιά και Λασίθι

Εκπαίδευση 0

Γυμνάσια: Αλλαγές στα ωράρια των μαθητών, στα εξεταζόμενα μαθήματα και στις εξεταστικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ( ο προσανατολισμός του Υπουργείου αυτή τη στιγμή )

Γράφει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Τσιριγώτης

1) Τα 4 μαθήματα που θα εξετάζονται οι μαθητές στις τελικές γραπτές εξετάσεις είναι η Γλώσσα , τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Ιστορία. Οι εξετάσεις θα δίνονται το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου. Για τα υπόλοιπα μαθήματα θα υπάρχουν είτε 2 διαγωνίσματα το χρόνο ( 1 στο κάθε τετράμηνο) είτε συνθετική εργασία ή συνδυασμός τους. 

2) Υπάρχει η πρόταση η περίοδος του Σεπτεμβρίου να καταργηθεί . Οι μετεξεταστέοι θα εξετάζονται το 3ο δεκαήμερο του Ιουνίου αφού το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου κάνουν ενισχυτικά μαθήματα μέσα στο σχολείο κανονικά σε πρωινή βάρδια με τους καθηγητές του σχολείου. 

3) Τρεις μέρες τη βδομάδα οι μαθητές θα κάνουν εξάωρα . Όμως κάθε σχολείο θα αποφασίζει πως θα γίνεται η εκμετάλλευση της 7ης ώρας . Οι καθηγητές ενδέχεται να παραμένουν στο σχολείο για να διεκπεραιώσουν κάποιες εξωδιδακτικές εργασίες (π. χ . προγράμματα , συνελεύσεις του συλλόγου, ενισχυτική διδασκαλία και άλλα) .

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση