Thumbnail
Εκπαιδευτικοί

Σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος μιλάει για γκάφα του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στους εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν για να μην μειωθούν οι συντάξεις τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η γκάφα σχετίζεται με το εξής: 

Υπήρχαν δυο διατάξεις που ψηφίστηκαν με σκοπό να απαλλάξουν τους εκπαιδευτικούς από τις μειώσεις συντάξεων που προκαλεί ο νομος Κατρούγκαλου. Ωστόσο, αυτές δεν θα ισχύσουν και αν οι εκπαιδευτικοί δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους έως και αύριο 31/08/2016, κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη και αν την πάρουν θα είναι ψαλιδισμένη! 
Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που εστάλη στις 25 Αυγούστου στις περιφερειακές διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ζητεί από τους εκπαιδευτικούς να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι την Τετάρτη 31/08/2016 κάνοντας λόγο για «ουσιώδη πλάνη».

Το έγγραφο αυτό λέει ότι όσοι παραιτήθηκαν έως τις 12 Μαϊου αλλά συμπληρώνουν συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις έως τις 13 Μαϊου θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραοτήσεις τους γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαϊου δεν θεωρείται συντάξιμος χρόνος και αν δεν γυρίσουν στα σχολεία θα θεωρείται ότι αποχώρησαν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης!

Σύμφωνα πάντα με τον Ελεύθερο Τύπο στην παγίδα έπεσαν πάνω από 1400 εκπαιδευτικοί και τώρα θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μεσα σε λίγες ώρες αλλιώς θα μείνουν χωρίς σύνταξη!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

coffee.jpg
Ποιος καφές είναι πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου
Οι προειδοποιήσεις για τον στιγμιαίο καφέ και τα οφέλη φίλτρου και εσπρέσο, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες
Ποιος καφές είναι πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου