Thumbnail
Ξένη γλώσσα

To ένα τρίτο των μαθητών των σχολείων θα διδαχθεί τελικά άλλη ξένη γλώσσα από αυτήν που επέλεξε λόγω κενών και ελλείψεων εκπαιδευτικών. Αυτό προκύπτει απο τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων των καθηγητών Γαλλικών και Γερμανικών με τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη σήμερα, παρασκευή.
Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον τμήματος παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων κατέθεσαν στο υπουργείο επίσημα στατιστικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών θα διδαχθεί τελικά άλλη ξένη γλώσσα από αυτήν που επέλεξε.
Επίσης επανέλαβαν το αίτημά τους για την ομαλή και αποδοτική διεξαγωγή του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία, αίτημα της λειτουργίας ξενόγλωσσων τμημάτων με λιγότερο αριθμό μαθητών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntaxeis-syntakseis.jpg
Ριζική αλλαγή στις επικουρικές συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση για επιτάχυνση καταβολής τους
Η αλλαγή εντάσσεται στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ και καταργεί τις χρονοβόρες διασταυρώσεις μεταξύ πρώην ταμείων
Ριζική αλλαγή στις επικουρικές συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση για επιτάχυνση καταβολής τους
τεμπη
Η νέα γενιά δεν ξεχνά: Μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια για τα Τέμπη
Μαθητές και φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βγαίνουν στους δρόμους για τα τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη
Η νέα γενιά δεν ξεχνά: Μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια για τα Τέμπη