Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ

Εκπαίδευση 0

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ξεκινούν οι αιτήσεις

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 2016 – 2017 σήμερα 4/7 «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, η οποία θα δώσει κουπόνι φιλοξενίας σε περίπου 81.000 παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προς τους γονείς να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα οι συναρμόδιοι Υπουργοί θα παρουσιάσουν τις αλλαγές στην υλοποίηση της δράσης, από το Σεπτέμβριο του 2016, η οποία αφορά στους παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και τις αλλαγές στον τρόπο χρήσης των voucher από τους δικαιούχους.

Στη συνέχεια, την 1η Αυγούστου, θα γίνει γνωστό ποιοι γονείς είναι ωφελούμενοι του προγράμματος.

Η χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 175 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 93 εκατ. ευρώ προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 82 από εθνικούς.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ωφελούμενες/οι της δράσης είναι:

– Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και

– Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία.

– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών.

Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

– να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή

– να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση