Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μαθητές - δασκάλα

(Αποχαιρετώντας τα πιτσιρίκια μου που φέτος αφήνουν το Δημοτικό)

«Πότε πέρασε η ώρα και χτύπησε το κουδούνι;», ρωτούσατε. Και κάπως έτσι πέρασαν και τα χρόνια σε αυτό το σχολείο!

Πριν έξι χρόνια ήρθατε εδώ παιδάκια και φεύγετε πλέον έφηβοι. Μέσα στα χρόνια αυτά γεμίσατε γνώσεις και εμπειρίες που θα αποτελέσουν εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία. Δημιουργήσατε φιλίες που μένουν πάντα χαραγμένες στην ψυχή. Διαμορφώσατε τον χαρακτήρα σας, αποκτήσατε αρετές, γίνατε ανεξάρτητοι. Με λίγα λόγια, μεγαλώσατε.

Η σημερινή μέρα σίγουρα αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση σε όλους μας. Δεν είναι όμως μόνο το τέλος αυτής της όμορφης διαδρομής αλλά και η αρχή μιας νέας. Έχετε ακόμα να μάθετε πολλά, να περάσετε πολλά και να πετύχετε πολλά. Θα ζήσετε όμορφες και άσχημες στιγμές στο μέλλον. Προσπαθήστε να κρατήσετε τις όμορφες όσο πιο πολύ μπορείτε και να ξεπεράσετε τις άσχημες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να κάνετε υπερήφανους τους δικούς σας, να κοπιάζετε συνεχώς για το καλύτερο και να μην απογοητεύεστε αν κάποτε τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περιμένετε. Η ζωή δε σταματάει, κυλάει αδιάκοπα και θα σας δίνει πάντα νέες ευκαιρίες.

Το μέλλον σας ξεκινάει τώρα. Χτίστε το όσο καλύτερα μπορείτε!

Σας εύχομαι ολόψυχα να προοδεύσετε στη ζωή σας και να είστε πάντα υγιείς κι ευτυχισμένοι. Μην ξεχάσετε όμως να είστε και άνθρωποι. Σωστοί άνθρωποι. Και είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Να σέβεστε τους άλλους, ακόμα και όταν διαφωνείτε μαζί τους. Να αποδέχεστε τη διαφορετικότητα, ακόμα κι αν κάτι δε σας αρέσει. Να έχετε πάντα το θάρρος της γνώμης σας, ακόμα κι αν πρόκειται να ακολουθήσουν συνέπειες. Να αναγνωρίζετε τα λάθη σας. Να μην αδικήσετε ποτέ τους άλλους αλλά ούτε και τον εαυτό σας. Να επιλέγετε πάντα το σωστό και να υποστηρίζετε το δίκαιο γιατί μόνο τότε θα έχετε τη συνείδησή σας καθαρή. Άλλωστε, η κοινωνία μας μπορεί να έχει ανάγκη από επιστήμονες, αλλά περισσότερη ανάγκη έχει από ανθρώπους. Κάντε με για μια ακόμη φορά υπερήφανη!

Σας ζητώ συγγνώμη αν κάποια στιγμή, άθελά μου, αδίκησα κάποιον από εσάς. Σας ευχαριστώ που μου μάθατε πώς να βρίσκουμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Που μου υπενθυμίσατε τι σημαίνει πνεύμα ενότητας, φιλίας και αλληλεγγύης. Που μου αποδείξατε πως η υπευθυνότητα μπορεί να εντοπιστεί ακόμη και σε μια σχολική τάξη. Που το γέλιο δεν έλειψε ούτε στιγμή στη διάρκεια της χρονιάς μας.

Σας ευχαριστώ που ήμουν η δασκάλα σας!
Σας αγαπώ πολύ!
Θα σας θυμάμαι πάντα!

Υ.Γ. Για τη Δευτέρα:

1. Ανάγνωση το κείμενο
2. διαμορφώσατε, ξεκινάει : Χρονική αντικατάσταση
3. «Η σημερινή μέρα...νέες ευκαιρίες» : Να εντοπίσετε τους επιρρηματικούς προσδιορισμούς.
      
Οκ, πλάκα κάνω!

Καλό καλοκαίρι, παιδάκια μου!

Το παραπάνω είναι γράμμα στα περσινά εκτάκια της Έλενας Λαζαρίδου η οποία και αρθρογραφεί μέσω του protaodaskalos.blogspot.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
Τρεις ομιλίες, σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 και ώρες 16:00 με 17:30, στο Περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
ντουντουκα
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
Νέα κόντρα ΑΔΕΔΥ – Υπουργείου Παιδείας για τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών: «Η δικαστική απόφαση αφορά μόνο τη ΔΟΕ»
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
ιδιωτικά σχολεία
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027
Τα ονόματα στις νέες οργανικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών (ΠΕ60/61 και ΠΕ70/71) σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027