Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύλλογος ΠΕ "ο Περικλής"

Την  Τρίτη  31 Μαίου  στα πλαίσια της τακτικής συνεδρίασης του  Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε  συζήτηση  με θέμα τη νέα υπουργική απόφαση για την ΄΄αναμόρφωση΄΄ του Oλοήμερου Σχολείου και και την τροπολογία για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου.Εισηγητής ήταν ο δημοτικός σύμβουλος  και συνάδελφος  Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής,  Γιάννης Λογοθέτης. Στη συζήτηση ήταν παρούσα  αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας  μετά από πρόσκληση του συναδέλφου Λογοθέτη και του Αντιδημάρχου Παιδείας καθώς και  εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων  Γονέων Αγίας Παρασκευής.

Δυστυχώς  κατά τη συζήτηση ήταν παρόντες μόνο 14 δημοτικοί σύμβουλοι γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Επίσης απών ήταν και ο Δήμαρχος της πόλης . Γεγονός που επισημάνθηκε τόσο από την Ένωση Συλλόγων Γονέων  όσο και από την εκπρόσωπο του Συλλόγου μας.   Ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου επικαλέστηκε την ύπαρξη απαρτίας για να συνεχιστεί η συζήτηση .

 Μετά την εισήγηση του συναδέλφου Λογοθέτη που ανέδειξε και ανέπτυξε το θέμα το λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου μας , Μάγια Σταυροπούλου. Η συναδέλφισσα αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες της υπουργικής απόφασης ως προς την υποβάθμιση της ποιότητας  του εκπαιδευτικού έργου  που αφορα  τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους. Ας σημειωθεί ότι στο εξής  τίθενται τέτοια κριτήρια για την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο πρόγραμμα τόσο του Δημοτικού Σχολείου όσο και του Νηπιαγωγείου –προσκόμιση βεβαίωσης εργασίας ή κάρτας ανεργίας-ώστε να αποκλείονται πάρα πολλά παιδιά . Επίσης ανέλυσε και τις επιπτώσεις στους μαθητές από  την αλλαγή του προγράμματος αφού μετά την τροποποίηση των ωρών: 1.Μειώνονται οι ώρες διδακτικών αντικειμένων 2. Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τα διδάσκουν  δεν θα προσληφθούν το νέο σχολικό έτος.

Επιπροσθέτως κατέθεσε προς ψήφιση ψήφισμα του Συλλόγου μας ,  πρόταση για ανάρτηση πανό γαι την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών και πρόταση για τη φιλοξενία ομάδας προσφυγόπουλων στα τμήματα  θερινής απασχόλησης του Δήμου.

Ο συνάδελφος Νίκος Παπασπύρος  ως αιρετός  στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο  της  Διεύθυνσης Β’  Αθήνας παρέθεσε αριθμητικά στοιχεία ενισχύοντας  την τοποθέτηση της Προέδρου.

 Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση  του Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδήμαρχου Παιδείας του Δήμου, Παναγιώτη Γκόνη . Ο τελευταίος υπεραμύνθηκε της Υ.Α και δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το « Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο » αποτελεί… αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αφού το πρόγραμμα γενικεύεται και εξαπλώνεται σε όλα τα σχολεία. Λεπτομέρεια :Ολοήμερα  ΕΑΕΠ είναι αυτή τη στιγμή τα 9 από τα 10 σχολεία της πόλης.Σε ερώτηση τι έχει να πει για τις απολύσεις των αναπληρωτών συναδέλφων και εαν προτίθεται να προσθέσει στο δικό του ψήφισμα την εναντίωση στις απολύσεις εκπαιδευτικών,  ψέλλισε ότι λυπάται , αλλά ελπίζει στο μέλλον …να διοριστούν.Έτσι απλά . Για την ιστορία, το ψήφισμα  του Συλλόγου μας δεν υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Σμβούλιο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,

είναι ολοφάνερο ότι η δημοτική αρχή απέφυγε να ταχθεί στο πλευρό του Σχολείου που πλήττεται βάναυσα αλλά και των εκπαιδευτικών που τα εργασιακά τους δικαιώματα καταπατώνται. Η δημοτική αρχή  επέλεξε στρατόπεδο.
Από το  Δ.Σ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την κρατική αδιαφορία απέναντι στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»