13ο γυμνάσιο Καλλιθέας "Σωκράτης": Στρατηγική σύμπραξη σχολείων Εrasmus+ "Back to our future"

   Το 13ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Σωκράτης», μετά τη συμμετοχή στην Πολυμερή Σχολική Σύμπραξη Comenius «Salt of the Earth» (2012-2014), συνεχίζει τις ευρωπαϊκές του συνεργασίες στα πλαίσια του Erasmus+.Το Erasmus+ είναι το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

   To σχολείο μας συνεργάζεται με σχολεία από 10 χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Γερμανία, Εσθονία, Πολωνία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Λευκορωσία) πάνω στο θέμα: «Back to our future». Οι μαθητές όλων των σχολείων έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες μέσα από ένα διετές πρόγραμμα κοινών και παράλληλων δράσεων. Από το «μπορώ» στο «μπορούμε», από το «κάνω» στο «κάνουμε», από το «χθες» στο «σήμερα» και το «αύριο», από το «τοπικό» στο «διεθνές», οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί διευρύνουν τους ορίζοντές τους, μαθαίνουν να επικοινωνούν  σε μία ξένη γλώσσα μέσω μιας πραγματικής σύνδεσης με τα σχολεία των άλλων χωρών, αξιοποιούν και εξελίσσουν τις γνώσεις τους σε θέματα ΤΠΕ και αποκτούν εμπειρίες με ευρωπαϊκή διάσταση.

Mπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της Σύμπραξης και τις δράσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα www.back-to-our-future.org

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο με τις κυριότερες διεθνικές δράσεις  που πραγματοποιήθηκαν κατά την πρώτη χρονιά υλοποίησης της Σύμπραξης.

Τα αποτελέσματα της Σύμπραξης Comenius με τίτλο «Salt of the Earth», η οποία διακρίθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ως Star Project, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα   www.comenius.mediafactum.net

Κείμενο: Μόνιου Ζωή, Υπεύθυνη Συντονισμού Erasmus+, Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας

best of network

σχετικά άρθρα