Thumbnail
Θανάσης Τσιριγώτης

Ανοιχτό γράμμα

Η ολομέτωπη επίθεση που διεξάγεται μέρες τώρα στο συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης με αναφορά τον εκπαιδευτικό και πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ Χρήστο Ζαγανίδη, στέλεχος των αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων δεν είναι ιδιωτική υπόθεση ούτε προσωπικό ζήτημα.

 Η τρικέφαλη Λερναία Ύδρα (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ), παρά το γεγονός ότι οι δύο πρώτοι αρνούνται – προς το παρόν – να προσυπογράψουν τις αθλιότητες του ΠΑΜΕ για οικονομικές ατασθαλίες του Χ.Ζ., επέλεξε λάθος χρόνο και τρόπο. Διαπράττει έτσι κάτι χειρότερο από έγκλημα. Διαπράττει πολιτικό σφάλμα. Την ώρα κατά την οποία το κυρίαρχο σύστημα σπάζει την «γραμμή μαζινό» και αμφισβητεί θρασύτατα τον εργατικό σύμπαντα κόσμο, η συνδικαλιστική τρόικα δείχνει τον … Ζαγανίδη!

Απίστευτα πράγματα. Είναι κατανοητές οι δεσμεύσεις και οι δουλείες καθώς και η μικροκομματική σκοπιμότητα, αλλά ιδιαίτερα σήμερα χρειαζόμαστε συσπείρωση του εκπαιδευτικού κόσμου, αποτύπωση του κύριου εχθρού και ταξική ψυχραιμία. Αλλιώτικα, ο κόσμος των σχολείων τραυματίζεται διπλά από την άρση της εμπιστοσύνης της ομάδας των τριών στον δημοφιλή και εκλεγμένο πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ.

Ακόμα κι αν εκκινήσουμε από την υπόθεση εργασίας ότι ο ΧΖ συμπεριφέρεται «βοναπαρτικά» αυτό πρέπει να συνδυαστεί με τους συγκεκριμένους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος, τις απαιτήσεις των στιγμών και την ανάγκη να μετακινήσουμε το «βουνό» που βρίσκεται μπροστά μας.

  • Ποιον λοιπόν υπηρετεί το πυρ ομαδόν κατά του Χρήστου Ζαγανίδη;
  • Γιατί επιλέγεται ο συγκεκριμένος χρόνος;
  • Γιατί στοχοποιείται μία «φανέλα» του εκπαιδευτικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη;
  • Ποιος και γιατί βάζει βούτυρο στην απαξίωση του συνδικαλισμού;

Αν η δικαιολόγηση μιας πράξης καταντάει χειρότερη απ’ την ίδια την πράξη, τότε χρειάζεται η ομάδα των τριών να αλλάξει πορεία.

Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι μομφές (αφήνω κατά μέρος τις άτεχνες ραδιουργίες να χαρακτηρίζουν τους κατασκευαστές του ΠΑΜΕ) και να γυρίσουμε σελίδα.

Να υπάρξει αγωνιστική και έντιμη συνεννόηση.

Ένα συμβόλαιο ταξικής κατανόησης και κλαδικής συσπείρωσης.

Οι καιροί ου μενετοί.

Θανάσης Τσιριγώτης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκέφαλος
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
Το Πεκίνο επενδύει δυναμικά στις τεχνολογίες BCI, με στόχο να φτάσουν σε πρακτική χρήση μέσα στην επόμενη πενταετία
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
molivi.jpg
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
Γιατί το χαρτί και το μολύβι εξακολουθούν να υπερέχουν απέναντι στο πληκτρολόγιο και τις ψηφιακές συσκευές
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
δίπλωμα οδήγησης
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς
Ανατροπές στο δίπλωμα οδήγησης με ψηφιακή άδεια, οδήγηση από τα 17 με συνοδό έως και απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς