Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας στις 22/4
ΠΥΣΠΕ Λακωνίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 22.4.2016

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1.Ορισμός προϊσταμένης Νηπιαγωγείου που δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 4327/2015.

2. Παράταση δίμηνης απόσπασης εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ60 (Νηπιαγωγών).

3. Εξέταση αίτησης απόσπασης εκπαιδευτικού.

Θέμα 1ο:Ορισμός προϊσταμένης Νηπιαγωγείου που δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 4327/2015.

Ομόφωνα το υπηρεσιακό συμβούλιο όρισε προϊσταμένη στο 2/θ Νηπιαγωγείο Αρεόπολης,λόγω μακροχρόνιας άδειας(ένα μήνα) της προϊσταμένης.

Το Νηπιαγωγείο Αρεόπολης είναι διθέσιο όμως η ανωτέρω εκπαιδευτικός είναι αναπληρώτρια και δεν εμπίπτει  στις διατάξεις του Ν.43272015,γι’αυτό ορίστηκε από το ΠΥΣΠΕ και όχι από το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ(Δεν εμπίπτουν στις διατάξεις  του Ν.4327/2015 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σύμφωνα με Άρθρο 17 Προϋποθέσεις επιλογής, παράγραφος 3. :Ως προϊστάμενοι διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, υποδιευθυντές δημοτικών σχολείων, υποδιευθυντές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιλέγονται εκπαιδευτικοί με οκταετή τουλάχιστον διδακτική υπηρεσία που υπηρετούν κατά το χρόνο επιλογής σε οργανική θέση, την οποία αφορά η επιλογή).

Θέμα 2ο :Παράταση δίμηνης απόσπασης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ60(νηπιαγωγών)

Ως αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών προέβη στην κάτωθι τοποθέτηση: “Συμφωνώ με την παράταση της δίμηνης απόσπασης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ60(Νηπιαγωγών),διότι δεν είχε συγκροτηθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ Λακωνίας) και έπρεπε να τοποθετηθεί η εν λόγω εκπαιδευτικός σε σχολική μονάδα,διότι επέστρεψε από άδεια .Όμως δε γνωρίζω ως αιρετή και μέλος του ΠΥΣΠΕ αν γνωστοποιήθηκαν όλα τα εναπομείναντα κενά στην εκπαιδευτικό για να επιλέξει που θα τοποθετηθεί.

Πάγιο αίτημά μας είναι να μη δίνονται δίμηνες αποσπάσεις εκπαιδευτικών από διευθυντή εκπαίδευσης δηλαδή μονοπρόσωπο όργανο,διότι μετακινούνται εκπαιδευτικοί για τις "ανάγκες της υπηρεσίας"που εξυπηρετεί τη διοίκηση χωρίς να προβαίνουν σε δήλωση προτίμησης οι εκπαιδευτικοί.Επιπρόσθετα,ο διευθυντής εκπαίδευσης όταν δίνει  δίμηνες αποσπάσεις μετακινεί εκπαιδευτικούς χωρίς να γνωρίζει το υπηρεσιακό συμβούλιο τη μετακίνηση ,τα εναπομείναντα κενά και τις σχολικές συνθήκες εκείνη την περίοδο.Η νομοθεσία δίνει τη δικαιοδοσία στους διευθυντές εκπαίδευσης να δίνουν δίμηνες απόσπασης, αλλά χωρίς να έχει λάβει γνώση το ΠΥΣΠΕ.Μετά όμως καλείται το ΠΥΣΠΕ να αποφασίσει για παρατάσεις αποσπάσεων τις οποίες δεν έχει χορηγήσει”.

Ομόφωνα το υπηρεσιακό συμβούλιο ενέκρινε την παράταση δίμηνης απόσπασης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ60(νηπιαγωγών) στο νηπιαγωγείο Συκιάς μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Θέμα 3ο:Εξέταση αίτησης απόσπασης εκπαιδευτικού.

Το υπηρεσιακό συμβούλιο ομόφωνα  έκανε δεκτή την αίτηση απόσπασης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70,με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΠΕ(μετά την επιστροφή του από μακροχρόνιες άδειες), από το 6/θ δημοτικό σχολείο Γλυκόβρυσης στο 6/θ δημοτικό σχολείο Δαφνίου από 6-5-2016 έως τη λήξη του διδακτικού έτους.

Η ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Τηλ/φαξ:2732082682

Κιν: 6978697160

e-mail: [email protected]

 

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Αθλήτρια ιστιοπλοΐας: Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11
Αθλήτρια ιστιοπλοΐας: Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11
Η αθλήτρια της ιστιοπλοΐας που βιάστηκε στα 11 από προπονητή σπάει τη σιωπή της, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου - «Βιασμός με όλο το...
Αθλήτρια ιστιοπλοΐας: Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11
Διαδηλώσεις: Καμπανάκι ΕΣΗΕΑ-ΕΦΕ για τον περιορισμό των δημοσιογράφων
Διαδηλώσεις: Καμπανάκι ΕΣΗΕΑ-ΕΦΕ για τον περιορισμό των δημοσιογράφων
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ ζητούν συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή τον περιορισμό του έργου των δημοσιογράφων και των...
Διαδηλώσεις: Καμπανάκι ΕΣΗΕΑ-ΕΦΕ για τον περιορισμό των δημοσιογράφων
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας της Δευτέρα προχωρά η ΔΟΕ ενάντια στην «αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη παράταση της αποχώρησης...
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα