Εκπαίδευση 0

Είναι νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος ηλίθιε!

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο

αν ξυπνήσεις μονομιάς θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Κάτω από την πίεση των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων σε πανελλαδική κλίμακα και την μαζική αντίδραση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με κεντρικό αίτημα για μαζικούς διορισμούς, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απέσυρε την διάταξη για τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις ήταν ο μόνος παράγοντας που έπαιξε ρόλο για την απόσυρση της διάταξης. Εν μέσω μνημονίου, οι κινητοποιήσεις αυτές, όπως και εκείνες για τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς, μας θύμησαν πως απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις η μόνη απάντηση είναι συλλογική διαμαρτυρία. Όχι από φετιχ. Όχι επειδή οι εκπαιδευτικοί λένε όχι σε όλα και είναι αρνητές των πάντων. Ο δρόμος των κινητοποιήσεων είναι ο μόνος που μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στους από πάνω και να κερδίσει!

Αυτή είναι νίκη δική μας. Νίκη των συναδέλφων, νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος!

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό! Ο αγώνας αυτός που ξεπηδάει μέσα από δύσκολες και περίεργες συνθήκες, πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Μέχρι να γίνουν μαζικοί διορισμοί οι οποίοι είναι το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών!

Συνεχίζουμε συνάδελφοι μου μέχρι το τέλος

Νίκος Μαντζώρος

αναπληρωτής εκπαιδευτικός

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση