Thumbnail

Αντιμικροβιακός Χαλκός στα νηπιαγωγεία του Δήμου Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Καινοτόμο σύμμαχο εξασφάλισε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στην μάχη κατά των λοιμώξεων, αντικαθιστώντας τις μεταλλικές επιφάνειες επαφής με αντίστοιχες αντιμικροβιακού χαλκού, στο 2ο νηπιαγωγείο Βάρης και στο 4ο νηπιαγωγείο Βούλας.

Με την εφαρμογή αυτή οι μαθητές και δάσκαλοί τους εξασφάλισαν ένα υγιεινό περιβάλλον μειώνοντας την μικροβιακή χλωρίδα που εν δυνάμει βρίσκεται στις επιφάνειες επαφής.

Η αξιολόγηση  για την εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού έγινε από την επιστημονική ομάδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ) όπου εκτιμήθηκαν οι χώροι και τα αντικείμενα που έπρεπε να αντικατασταθούν  με αυτά του αντιμικροβιακού χαλκού, με σκοπό να μειωθεί το μικροβιακό φορτίο και να χαρακτηριστούν οι αντίστοιχοι  χώροι ως αντιμικροβιακοί.

Για την έρευνα έγινε ειδική δειγματοληψία μικροβιακού φορτίου πριν και μετά την αντικατάσταση, από την επιστημονική ομάδα του ΕΙΑΧ.

Τα αποτελέσματα που δόθηκαν από το πιστοποιημένο από το ΕΙΑΧ Πανεπιστημιακό Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Αρεταίειου Νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, τα τα οποία προέκυψαν από τον έλεγχο μικροβιακής χλωρίδας πριν και μετά την επιχάλκωση, κατέδειξαν μείωση αυτής πάνω από 90%.

Αυτά τα αποτελέσματα έδωσαν στο ΕΙΑΧ την δυνατότητα για την τελική έγκριση  πιστοποίησης των συγκεκριμένων χώρων ως αντιμικροβιακών.

Τα αντικείμενα που αποφασίστηκαν από την Επιστημονική ομάδα του ΕΙΑΧ και αντικαταστάθηκαν από τις πιστοποιημένες εταιρίες «Ιατρική Ανάπτυξη» και “CONVEX” , ήταν Χειρολαβές, Διακόπτες ρεύματος, Πρίζες, Λαβές ερμαρίων, Βρύσες μονές και διπλές. 

Χαρακτηριστικά, ο υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας του ΕΙΑΧ Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ανέφερε ότι «… η εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού στα δύο νηπιαγωγεία του Δήμου  Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης, αποτελούν μία πρωτοπόρα δραστηριότητα, βάζοντας τον αντιμικροβιακό χαλκό εκτός του νοσοκομειακού περιβάλλοντος  όπου έχει περίτρανα αποδείξει την αποτελεσματικότητά του, πλέον και στην ευρύτερη κοινότητα, αποδεικνύοντας και εκεί την αποτελεσματικότητά του. Η συγκεκριμένη εφαρμογή και τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτήν, απέδειξαν την αναγκαιότητα τοποθέτησης αντικειμένων αντιμικροβιακού χαλκού στον ευρύτερο χώρο πολυαγγιζόμενων επιφανειών»

Για την ανωτέρω εφαρμογή ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Κος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος  δήλωσε: «Είναι σημαντικό βήμα για τον Δήμο μας η καθιέρωση μέτρων προφύλαξης Δημόσιας υγείας για την προστασία των παιδιών μας. Μέτρα απλά αλλά αποτελεσματικά.  Ο αντιμικροβιακός χαλκός είναι πλέον μία πραγματικότητα παγκοσμίως και εμείς πρωτοτυπήσαμε εφαρμόζοντάς τον πιλοτικά στα σημεία επαφής και μεταφοράς – μετάδοσης  των μικροβίων, κάτω από τις  οδηγίες της επιστημονικής ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntoyntoyka
Κάλεσμα σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην Κομοτηνή για τις διώξεις εκπαιδευτικών
Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου ζητά παύση πειθαρχικών διαδικασιών και εκφράζει αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης
Κάλεσμα σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην Κομοτηνή για τις διώξεις εκπαιδευτικών
εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Επίσκεψη διακριθέντων μαθητών στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου επισκέφθηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό βίντεο «Η ηρωική έξοδος των Ελευθέρων Πολιορκημένων του...
Επίσκεψη διακριθέντων μαθητών στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου για «Νταντάδες»: Σε 48 ώρες είχαμε 30.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα
«Πάνω από 30.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα για τις Νταντάδες της Γειτονιάς – Έως 46.000 ευρώ με το νέο “Ανακαινίζω” για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση»
Δόμνα Μιχαηλίδου για «Νταντάδες»: Σε 48 ώρες είχαμε 30.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα