Thumbnail
Διαμαρτυρία Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Με  προσβλητικές εκφράσεις και αβάσιμες, γενικεύσεις για τους εκπαιδευτικούς και το έργο τους, πλαισίωσε το κήρυγμά του ιερωμένος σε εκκλησία της πόλης μας την Παρασκευή, ημέρα χαιρετισμών και ημέρα του μεγάλου εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σε μία κατάμεστη εκκλησία μεταξύ άλλων ανέφερε :"Αν σας πω αυτά που γίνονται μέσα στα σχολεία σήμερα θα φρίξετε!!!! Αλλά δεν μου το επιτρέπει το απόρρητο της εξομολόγησης. Βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα!!! Είναι αυτοί δάσκαλοι; Οι αμόρφωτοι; Δασκαλίσκοι και καθηγητίσκοι που λένε ότι 7 και 5 κάνουν 16. Σας παρακαλώ εσάς τους γονείς να τους καταγγέλλετε στο Υπουργείο.»

Το ΔΣ του Συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, μετά από ενημέρωση που είχε από εκπαιδευτικούς, που ήταν μάρτυρες αυτής της επίθεσης, επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη στάση του συγκεκριμένου κληρικού.

Σε μια εποχή πολιτικής, οικονομικής και αξιακής κρίσης, οι εκπαιδευτικοί δίνουμε καθημερινό αγώνα στα σχολεία μας, να εμπνεύσουμε, να  προκαλέσουμε το ενδιαφέρον για τη γνώση, να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη και δεξιότητες, να κοινωνικοποιηθούν, να εσωτερικεύσουν αξίες.

Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε αρωγούς και όχι άδικους κριτές.

Ζητάμε ο συγκεκριμένος κληρικός να ανακαλέσει άμεσα τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, που θίγουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

                                     Η Πρόεδρος                                                  Η γραμματέας

                                Βέτα Κορωναίου                                                    Έφη Βαρβάρου                  

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταξη
Όλες οι αλλαγές στη συνταξιοδότηση μετά το 2027 – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Ανατροπές στη συνταξιοδότηση από το 2027 – Ποιοι θα βγουν νωρίτερα και ποιοι θα περιμένουν περισσότερο
Όλες οι αλλαγές στη συνταξιοδότηση μετά το 2027 – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
πανελλαδικές.jpg
Μια ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
Ο Ιωάννης Παρίσης «σάρωσε» στις Πανελλήνιες με 19.340 μόρια – Η ιστορία ενός μαθητή που νίκησε όλα τα εμπόδια
Μια ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!