Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

Στο Προεδρικό Διάταγμα 60/2006 και συγκεκριμένα στο άρθρο 7 ορίζονται για τον αριθμό των ωριαίων γραπτών δοκιμασιών στο Λύκειο τα ακόλουθα:

∆εν πρέπει να διεξάγονται περισσότερες από μια (1) ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του ημερησίου διδακτικού προγράμματος και οπωσδήποτε όχι περισσότερες από τρεις (3) κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου διδακτικού προγράμματος για το ίδιο τμήμα.

Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους πραγματοποιείται μία (1) μόνο ωριαία γραπτή δοκιμασία, στο Α΄ Τετράμηνο, η οποία καλύπτει περιορισμένης έκτασης ενότητα και γίνεται ύστερα από βραχείας διάρκειας προειδοποίηση των μαθητών. Αν υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα η ωριαία γραπτή δοκιμασία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Β΄ Τετράμηνο.

Δεν υπάρχει περιορισμός για τις ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες διάρκειας 5 έως 15 λεπτών, οι οποίες αποτελούν εναλλακτικό τρόπο εξέτασης των μαθητών στο μάθημα της ημέρας και συμπληρώνουν την αξιολόγηση μέσω προφορικών διαδικασιών.

Όπως αναφέρεται στο Προεδρικού Διάταγμα, αυτές γίνονται χωρίς προειδοποίηση των μαθητών με τη μορφή σύντομων, ποικίλων και κατάλληλων ερωτήσεων, οι οποίες διατυπώνονται από τον διδάσκοντα με βάση τα σχετικά παραδείγματα που περιέχονται στα σχολικά βιβλία και σύμφωνα με τις Οδηγίες του Π.Ι. Ο αριθμός των ολιγόλεπτων γραπτών δοκιμασιών αφήνεται στην κρίση του διδάσκοντος.

Ωριαίες γραπτές δοκιμασίες στο Γυμνάσιο

Όσον αφορά το Γυμνάσιο το Προεδρικό Διάταγμα 409 του 1994 αναφέρει ότι οι γραπτές ωριαίες δοκιμασίες γίνονται με την ευθύνη του διδάσκοντα, σε συνάρτηση με τον προ­γραμματισμό της διδακτέας ύλης. Σχετικό πρό­γραμμα κατατίθεται στο Διευθυντή του Σχολείου, ο οποίος σε συνεννόηση με τους οικείους διδάσκοντες συντονίζει τη διεξαγωγή των δοκιμασιών αυτών έτσι ώστε να αποφεύγεται η διενέργεια ωριαίων δο­κιμασιών σε περισσότερα του ενός μαθήματα την ίδια μέρα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καρχιμάνης
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες ευρώ σε μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου
Επιδοτήσεις με το... οικογενειακό όνομα: Στο φως τα ποσά που έλαβαν συγγενείς του Περιφερειάρχη Ηπείρου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες ευρώ σε μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου
Βουλή
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
pyrosvestiki.jpg
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κερατέα - Σε ύφεση η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες