Thumbnail
ΣΥΝΕΚ Λάρισας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το ασφαλιστικό, όπως και άλλα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι αγρότες και η πλειοψηφία της κοινωνίας στη χώρα μας ,είναι ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν .

Όλη η χώρα πληρώνει την εγκληματική διαχείριση του ασφαλιστικού συστήματος από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ:

  • Την κακοδιαχείριση των αποθεματικών,

  • Το σκάνδαλο του χρηματηστηρίου και τα δομημένα ομόλογα

  • Το εγκληματικό PSI

  • Τις πελατειακές σχέσεις,

  • Την εκτόξευση της ανεργίας καθώς και

  • Τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που οργίασε στα χρόνια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου

 Οι τεράστιες ανισότητες του ασφαλιστικού και η λεηλασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, που συνετέλεσαν στο να καταστεί το σύστημα μη βιώσιμο, έχουν την υπογραφή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Ρητά και ξεκάθαρα.

 Η «αριστεροδέξια λωτοφαγία» και ρητορική δεν μπορεί να αθωώνει για μικροκομματικές ή μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες αυτές τις ευθύνες. Δεν «κατέρρευσε» σήμερα το ασφαλιστικό ,απλά σήμερα οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα αυτών των πολιτικών που και με την επιβολή νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη σημερινή κυβέρνηση και στο λαό μας από τους δανειστές-τοκογλύφους της ΕΕ-ΔΝΤ με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ξεχείλισε το ποτήρι. Εκτός από τις συνολικές ευθύνες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό ,με νομοθετικές ρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις τους μείωσαν το εισόδημα και τις συντάξεις από 14% έως 44% των εργαζομένων και συνταξιούχων.

 Το ασφαλιστικό ήταν στρεβλό, γιατί έτσι το είχε φτιάξει το παλιό πολιτικό σύστημα της πελατοκρατίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς και κομματοκρατίας. Βρέθηκε διαλυμένο από την κρίση και δέχτηκε τη χαριστική βολή με την καταλήστευση των αποθεματικών και την τελευταία σταγόνα στο ποτήρι με το PSI.

Από την άλλη μεριά, οι μνημονιακές πολιτικές που από τη φύση τους έχουν εισπρακτικό προσανατολισμό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Η επίθεση ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν μπορεί παρά να βρει απέναντί της το σύνολο των εργαζόμενων, συνταξιούχων, ανέργων. Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τη σύνταξη, αφορά γενικότερα ζητήματα του παραγωγικού μοντέλου, τις νέες θέσεις εργασίας και τη μείωση της ανεργίας, το θέμα του χρέους . Είναι ένα ξεκάθαρα πολιτικό ζήτημα, αφορά όλο το πλαίσιο προστασίας των εργαζόμενων και στην ταξική κοινωνία μας γίνεται ακόμα πιο βάρβαρο σε συνθήκες νεοφιλελευθερισμού. Μας αφορά όλους, ένα δημόσιο, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα. Μας αφορά όλους, η ακύρωση κάθε προοπτικής μετατροπής του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό.

Μέσα από κοινούς – μαζικούς αγώνες οφείλουμε:

Να αποτρέψουμε την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης

Να διασφαλίσουμε διαχρονικά το δημόσιο, αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς συντάξεις .

Παλεύουμε για:

Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία που λεηλατήθηκαν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις της διαπλοκής και της διαφθοράς, την εργοδοσία και τις τράπεζες.

Παιδεία – υγεία – πρόνοια, δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Φορολογική δικαιοσύνη

Κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις ανάγκες του ασφαλιστικού

Ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 4 Φλεβάρη

Πλατεία Ταχυδρομείου 10:30 π.μ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιπεριές
«Καμπανάκι» για πιπεριές Αλβανίας γεμάτες νικέλιο – Οι κροατικές αρχές κατέστρεψαν το φορτίο
Εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων – Το ευρωπαϊκό σύστημα RASFF εξέδωσε προειδοποίηση
«Καμπανάκι» για πιπεριές Αλβανίας γεμάτες νικέλιο – Οι κροατικές αρχές κατέστρεψαν το φορτίο
ΥΠΑΙΘΑ
Σοβαρά κενά στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής: Υπόμνημα γονέων προς το Υπουργείο Παιδείας
Υπόμνημα-καμπανάκι από τους γονείς της Αγίας Παρασκευής: Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία δύο μήνες μετά την έναρξη
Σοβαρά κενά στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής: Υπόμνημα γονέων προς το Υπουργείο Παιδείας
Μειονοτικό σχολείο Ξάνθης
Ξάνθη: Μαθητική κατάληψη «φωτιά» στο μειονοτικό σχολείο με φόντο τη Συνθήκη της Λωζάνης
Ξάνθη: «Καζάνι που βράζει» το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο — Καταγγελίες, πολιτικές προεκτάσεις και σκιές προβοκάτσιας
Ξάνθη: Μαθητική κατάληψη «φωτιά» στο μειονοτικό σχολείο με φόντο τη Συνθήκη της Λωζάνης