Άρωμα Ευρώπης για την Ελληνική Εκπαιδευτική Καινοτομία!
Μέλη της ΕΕΠΕΚ επιμορφώθηκαν στην Πράγα με το πρόγραμμα ERASMUS+

Μέλη της ΕΕΠΕΚ επιμορφώθηκαν στην Πράγα με το πρόγραμμα ERASMUS+

Μοναδική ευκαιρία να επιμορφωθούν σε σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία διδασκαλίας καθώς και να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις της εκπαιδευτικής καινοτομίας στα πλαίσια της εκπαίδευσης ενηλίκων είχαν εκπαιδευτικοί, μέλη της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.). Το επιμορφωτικό πρόγραμμα, διάρκειας μιας εβδομάδας, υλοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου στην Πράγα της Τσεχίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ και έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία να γνωρίσουν καινοτόμες διδακτικές τεχνικές & μεθόδους διδασκαλίας καθώς και να συνεργαστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανταλλάσοντας πολιτισμικά στοιχεία και εκπαιδευτικές εμπειρίες. Μεταξύ των συμμετεχόντων & 8 Λαρισαίοι (Δημήτριος Κολοκοτρώνης, Δημήτριος Λιόβας, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, Ηλίας Λιάκος, Ζωή Παπαβασιλείου, Ζήσης Καρασίμος & Θεόδωρος Δούβλης), οι οποίοι απέδειξαν πως η εκπαιδευτική καινοτομία δεν περιορίζεται στα όρια ενός κράτους, αλλά εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς παγκοσμίως!

Η παραπάνω κινητικότητα εντάσσεται στο σχέδιο κινητικότητας με θέμα «Καινοτόμες Προσεγγίσεις για τη Διδασκαλία του Θεωρητικού Μέρους των Μαθημάτων στην Εκπαίδευση Ενηλίκων» το οποίο χρηματοδοτείται στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ και ειδικότερα στον τομέα επιμόρφωσης προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είναι η πρώτη από τις συνολικά τρεις κινητικότητες που πρόκειται να υλοποιηθούν, με επόμενους σταθμούς την Ισπανία και την Αγγλία, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016, αντίστοιχα.

Όπως επισήμανε ο Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Γενικός Γραμματέας της ΕΕΠΕΚ  κ. Κ. Σταθόπουλος, η  συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της ΕΕΠΕΚ και μία στρατηγική επιλογή για τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών  οριζόντων και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού προφίλ του Έλληνα εκπαιδευτικού. Η ΕΕΠΕΚ στοχεύει στη συμμετοχή σε μία σειρά από διεθνείς δράσεις με σκοπό την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της και την ευρύτερη διάδοση καινοτόμων διδακτικών  προσεγγίσεων, παράλληλα με την ποιοτική αναβάθμιση του έργου της. Ειδικότερα, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, η ΕΕΠΕΚ ασχολείται ενεργά με την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για τις δράσεις ΚΑ1 (στις κατηγορίες της κινητικότητας για προσωπικό Εκπαίδευσης Ενηλίκων αλλά και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) και ΚΑ2 (στρατηγικές συμπράξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης).

Τα αναμενόμενα οφέλη για την ΕΕΠΕΚ από τις παραπάνω δράσεις περιλαμβάνουν γνωριμία και εξοικείωση με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και κατάρτισης σε διάφορες χώρες και εκπαιδευτικά συστήματα, ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις υφιστάμενες εκπαιδευτικές πολιτικές και εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών σε ποικίλους τομείς και βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο εκπαιδευτικός κόσμος μπορεί να απευθύνεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης:  www.eepek.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9
Tα νέα μέτρα κορονοϊού θα ισχύουν έως τις 27 Ιουλίου για τις εκπαιδευτικές δομές, το δημόσιο και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου - Αναλυτικά το ΦΕΚ
Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9