Thumbnail
του αιρετού Γιώργου Δ. Καραμητσόπουλου 

Μετά και την τελευταία φάση πρόσληψης αναπληρωτών Δ.Ε που έγινε στις 20 Νοέμβρη  ο συνολικός αριθμός προσλήψεων στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας στη Γενική Παιδεία (Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ),  στην Ειδική Αγωγή (Ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης) και στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου ανέρχεται σε 174 συναδέλφους (168 πλήρους ωραρίου και 6 μειωμένου).

Αναλυτικά: 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

28/9/2015

27

14/10/2015

36

4/11/2015

17

20/11/2015

19

ΣΥΝΟΛΟ

99

 

 

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

8/10/2015

38

0

20/10/2015

15

0

23/10/2015

0

4

ΣΥΝΟΛΟ

53

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

8/10/2015

7

2

4/11/2015

9

0

ΣΥΝΟΛΟ

16

2

 

 

 

 

 

 

 

 

Δυστυχώς έπρεπε να  φτάσουμε στο τέλος Νοέμβρη, δηλαδή 2,5 μήνες από την έναρξη των μαθημάτων, να ολοκληρώνεται το 1ο τρίμηνο στα Γυμνάσια, ώστε να αρχίσει να ομαλοποιείται σε ένα βαθμό η λειτουργία των σχολείων Δ.Ε.

Παρά ταύτα εξακολουθούν να υπάρχουν 20 κενά περίπου στη Γενική Παιδεία ενώ τα κενά στην Ειδική Αγωγή εντοπίζονται κυρίως στην παράλληλη στήριξη.

Παρατηρήσεις

Θεωρούμε απαράδεκτη την πολιτική του Υπουργού Παιδείας ο οποίος για να ξεκινήσει τη λειτουργία των δημοσιών ΙΕΚ αποφάσισε αυτό να γίνει με την υποχρεωτική διάθεση εκπαιδευτικών της Δ.Ε. σε αυτά για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου τους. Εμείς πιστεύουμε ότι η ομαλή λειτουργία των δημοσιών ΙΕΚ πρέπει να διασφαλίζεται με πρόσληψη εκπαιδευτών. Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε η διάθεση εκπαιδευτικών της Δ.Ε. στα ΙΕΚ να γίνεται μόνο αφού υπάρχουν συνάδελφοι που το επιθυμούν και κατόπιν πρότασης του ΠΥΣΔΕ που θα συνεκτιμά και αν υπάρχουν πλεονάσματα στις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου 4342/2015 στις 9 Νοέμβρη έληξε η θητεία των μελών των ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ όλης της χώρας εκτός των αιρετών μελών. Σύμφωνα με τον νέο νόμο πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ είναι ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης όπως ίσχυε. Τα άλλα δυο τακτικά μέλη του ΠΥΣΔΕ επιλέγονται από τον Περιφερειακό Δ/ντη. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 15η εκπαιδευτική υπηρεσία.  Τη Δευτέρα πιθανότατα θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον  Περιφερειακό Δ/ντη για όσους επιθυμούν να μετέχουν στη σύνθεση των προαναφερομένων συμβουλίων, να υποβάλουν αίτηση και βιογραφικό σημείωμα εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών.

Είναι προφανές ότι «ξεχάστηκε» πολύ γρήγορα η πρόταση της παράταξης μας για συμμετοχή και τρίτου αιρετού στα υπηρεσιακά συμβούλια που ήταν και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ (σχετική δήλωση έκανε ο Τάσος Κουράκης στις 26/1/2015 δηλαδή λίγο πριν γίνει αναπληρωτής υπουργός παιδείας).

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Καραμητσόπουλος Γιώργος

Aιρετό τακτικό μέλος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

[τηλ.6974588255 - mail: [email protected] - georgekar19@gmail.com]

 

Κίντας Παναγιώτης

Aιρετό αναπληρωματικό μέλος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

[τηλ.6974558833 - mail: [email protected]]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η διεφθαρμένη διαδικασία εισαγωγής των πλούσιων γόνων σε ελίτ Πανεπιστήμια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Tραμπ
Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει λιμός στη Γάζα» – Τραμπ: «Στην... τηλεόραση τα παιδιά φαίνονται πεινασμένα»
Όταν η πραγματικότητα αγνοείται: Ο Νετανιάχου διαψεύδει τον λιμό στη Γάζα, ο Τραμπ αποτιμά την κρίση από… την τηλεόραση
Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει λιμός στη Γάζα» – Τραμπ: «Στην... τηλεόραση τα παιδιά φαίνονται πεινασμένα»
55-42605459_-_18_05_2017_-_wtvirtual.jpg
VR4Empathy: Το ΙΕΠ φέρνει την εικονική πραγματικότητα (VR) στα σχολεία - Ποια μαθήματα αφορά
Το έργο VR4Empathy προβλέπει την προμήθεια 80 VR συσκευών με προϋπολογισμό 45.000 ευρώ για πιλοτική εφαρμογή ψηφιακών εκπαιδευτικών σεναρίων σε...
VR4Empathy: Το ΙΕΠ φέρνει την εικονική πραγματικότητα (VR) στα σχολεία - Ποια μαθήματα αφορά
Φωτιά - Πυρκαγιά
Νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα: Προληπτική εκκένωση των οικισμών
Κύθηρα: Νέα κινητοποίηση της πυροσβεστική για αναζωπύρωση πυρκαγιάς – Προληπτική εκκένωση των οικισμών Κυπριωτιάνικα, Μητάτα και Βιαράδικα
Νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα: Προληπτική εκκένωση των οικισμών