Thumbnail
Σε αντίθεση με τον πρώην Υπουργό Παιδείας και το γ.γ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η Υπουργός Παιδείας κ. Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου-Δημάκου στη σημερινή συνέντευξη τύπου τα πραγματικά κενά ξεπερνούν τις 25.000! Η κ. Κιάου τόλμησε και είπε την αλήθεια σε αντίθεση με τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ Α. Μπαλτά και τον νυν γ.γ. Δημήτρη Χασάπη οι οποίοι μιλούσαν ο ένας για 12.000 ο άλλος για 17.000 κενά.

Να τι είπε η κ. Κιάου:

"Για την κάλυψη των κενών εγκρίθηκε η πρόσληψη (ΣτΕ) και χρηματοδότηση 12.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ωρομισθίων από το ΕΣΠΑ ανά εκπαιδευτική περιφέρεια (ολοήμερα νηπιαγωγεία, ολοήμερα δημοτικά, μέρος της ειδικής αγωγής, πρόσθετα μαθήματα γλώσσας κ.λ.π. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), 2.000 εκπαιδευτικών από τον τακτικό προϋπολογισμό, πλέον των 4.000 εκπαιδευτικών από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (72.000.000 ευρώ ) και 1.000 εκπαιδευτικών από τον τακτικό προϋπολογισμό, λόγω των αδειών χωρίς αποδοχές. Υπεγράφησαν δύο εκ των απαιτουμένων Π.Υ.Σ για την κατ εξαίρεση πρόσληψή τους και αναμένεται η ολοκλήρωση της   υπογραφής των υπολοίπων.

Η εν λόγω συνολική   χρηματοδότηση και ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν είναι αυξημένος σε σχέση με τη σχολική χρονιά 2014-2015. Συγκεκριμένα πέρσι είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση προσλήψεων 11.000 εκπαιδευτικών από το ΕΣΠΑ και 6.000 για το κυρίως πρόγραμμα από εθνικούς πόρους (σύνολο 17.000), ενώ αυτή τη χρονιά εγκρίθηκαν 12.000 εκπαιδευτικοί από το ΕΣΠΑ και 7.000 και πλέον από εθνικούς πόρους (19.000 και πλέον).

Παρά την επί πλέον αυτή έγκριση, τα κενά προς πλήρωση υπολογίζονται κατ’ εκτίμηση σε 6.000. Τούτο οφείλεται αφενός στις 3.350 περίπου συνταξιοδοτήσεις (έως τον Αύγουστο 2015) και στα κενά που είχαν διαπιστωθεί και την προηγούμενη χρονιά, αφετέρου δε στους περιορισμούς των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, κυρίως ως προς την κατανομή τους ανά περιφέρεια. Τα κενά αυτά αφορούν κυρίως ειδικές δράσεις. Σε περίπτωση που ορισμένα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά δεν καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, το Υπουργείο θα καταβάλει προσπάθεια να τα καλύψει σταδιακά από εθνικούς πόρους".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «Στηρίζουμε σταθερά πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά»
Δήμος Αθηναίων: 33.000 συμμετοχές και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα για τον 14ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας
Χάρης Δούκας: «Στηρίζουμε σταθερά πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά»
Λυμπερόπουλος - Κυρανάκης
Κόντρα Κυρανάκη - Λυμπερόπουλου: «Τραμπούκοι απειλούν με ξύλο ταξιτζήδες» – «Ούτε η χούντα δεν λέει τέτοια» (Video)
Ένταση και αντιπαραθέσεις για την απεργία των οδηγών ταξί: Κυρανάκης vs Λυμπερόπουλος
Κόντρα Κυρανάκη - Λυμπερόπουλου: «Τραμπούκοι απειλούν με ξύλο ταξιτζήδες» – «Ούτε η χούντα δεν λέει τέτοια» (Video)
Άντριου Μαουντμπάτεν – Γουίνδσορ
Υπόθεση Έπσταϊν: Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου - Πώς τον συνέλαβαν μέσα στο σπίτι του
Υπόθεση Έπσταϊν: Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Χαμένα μαθήματα και υπερωρίες: Μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του Πειραιά στις 25 Φεβρουαρίου
«Απαιτούμε δικαιοσύνη και εκπαίδευση για όλους»: Η ΕΛΜΕ Πειραιά Καλεί σε μαζική κινητοποίηση
Χαμένα μαθήματα και υπερωρίες: Μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του Πειραιά στις 25 Φεβρουαρίου