Thumbnail
Για τους  υπαλλήλους των ΑΕΙ και καθηγητές Τεχνικής Εκπαίδευσης

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ τόνισε πως δεν υπάρχει "θέμα ανάκλησης νομοθετικών πράξεων αλλά επανεξέτασης των δημοσιονομικών επιπτώσεων ή δυνατόν να βρεθούν ισοδύναμα εάν υπάρχουν επιπτώσεις"

Συγκεκριμένα ανέφερε πως "οι 9.000 προσλήψεις δεν έχουν δημοσιονομική επίπτωση διότι ο προϋπολογισμός μας έχει τη δυνατότητα για 15.000 προσλήψεις. ο ότι εμείς επιλέξαμε τις καθαρίστριες και όχι κάποιους άλλους, είναι δική μας επιλογή. Δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση."

Από την συνέντευξη βγαίνει πως δεν υπάρχει θέμα ανάκλησης επαναπροσλήψεων των υπαλλήλων των ΑΕΙ και καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης. Προφανώς όπως και ο ίδιος είπε, όλα αυτά έχουν τα ισοδύναμά τους!

Συγκεκριμένα οι απαντήσεις του πρωθυπουργού

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Ακούσαμε την κ. Μέρκελ να λέει πως θα ανακληθούν οι νόμοι που μονομερώς ψηφίστηκαν στην Ελλάδα

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν ισχύει αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Πως έχει το δικαίωμα η κ. Μέρκελ να λέει κάι τέτοιο και να καταργεί μια κυβέρνηση.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:Να σας μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια. Η κ. Μέρκελ έχει και αυτή αντιδράσεις στο δικό της κοινοβούλιο, όπως κι εμείς στο δικό μας.Διότι είχαν υποσχεθεί κάποιοι ότι δεν υπάρχει φρέσκο χρήμα, δε θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους. Ας μείνουμε σ αυτά που συμφωνήθηκαν. Και σ αυτό το θέμα έγινε μια σκληρή μάχη με τον Ολλανδός πρωθυπουργό , όχι με την κ. Μέρκελ, ο οποίος μάλιστα έβαλε και ζήτημα ότι πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ κι έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς να σχολιάσουν ότι για την ΕΡΤ θα βγάλετε την Ελλάδα έξω από το ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι και διοικητικοί υπάλληλοι

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:Η απόφαση είναι σαφής: Δεν υπάρχει θέμα ανάκλησης. Υπάρχει θέμα, λέει η απόφαση, επανεξέτασης δημοσιονομικών επιπτώσεων ή δυνατόν να βρεθούν ισοδύναμα εάν υπάρχουν επιπτώσεις. Η ΕΡΤ δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν μιλάμε μόνο για την ΕΡΤ είναι 9.000 προσλήψεις που έγιναν.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι 9.000 προσλήψεις δεν έχουν δημοσιονομική επίπτωση διότι ο προϋπολογισμός μας έχει τη δυνατότητα για 15.000 προσλήψεις. Το ότι εμείς επιλέξαμε τις καθαρίστριες και όχι κάποιους άλλους, είναι δική μας επιλογή. Δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση. Μια σειρά από νομοσχέδια που περάσαμε, όπως για παράδειγμα η ιθαγένεια,δεν έχουν δημοσιονομική επίπτωση. Τι έχει δημοσιονομική επίπτωση η ανθρωπιστική κρίση, η οποία ρητά εξαιρείται και οι 100 δόσεις που δεν μπορεί να παρθεί πίσω ακόμη και να θέλανε, διότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Να μη δημιουργούμε εντυπώσεις στον ελληνικό λαό βαρύτερες από τις ήδη βαριές που υπάρχουν εξαιτίας της πραγματικότητας. Δεν θέλω να ωραιοποιήσω. Είναι μια δύσκολη και κακή συμφωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ενεργοποιήστε την επιταγή κατάρτισης και ξεκινήστε τώρα επιλέγοντας το ΕΚΕΚ ATHENA (ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep
Σήμερα τα αποτελέσματα του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ (1Γ/2025): Βαθμολογίες, μόρια και διορισμοί
Πώς διαμορφώνεται η σειρά κατάταξης – Τι μετράει πέρα από τους βαθμούς
Σήμερα τα αποτελέσματα του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ (1Γ/2025): Βαθμολογίες, μόρια και διορισμοί
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Οικουμενικός Πατριάρχης για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα: «Είναι ντροπή για το γένος των ανθρώπων»
Στις δραματικές εξελίξεις στη Γάζα αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Οικουμενικός Πατριάρχης για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα: «Είναι ντροπή για το γένος των ανθρώπων»
ilikiomenos-laptop.jpg
ΗΠΑ: Αύξηση των 80χρονων που εργάζονται λόγω φτώχειας – Σύντομα και στην Ευρώπη;
Οι ιστορίες με 80χρονους και 85χρονους που δουλεύουν επειδή δεν μπορούν να επιβιώσουν είναι καθημερινότητα στις ΗΠΑ
ΗΠΑ: Αύξηση των 80χρονων που εργάζονται λόγω φτώχειας – Σύντομα και στην Ευρώπη;
αστυνομια
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο - «Βροχή» από σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή – Φθορές σε σπίτια και οχήματα – Ανάστατοι οι κάτοικοι
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο μεταξύ Ρομά και ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση – Τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί - Ένα βήμα πριν την τραγωδία...
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο - «Βροχή» από σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή – Φθορές σε σπίτια και οχήματα – Ανάστατοι οι κάτοικοι