Thumbnail
Φτάνει πια!

Πριν δύο χρόνια ήταν που μας έψαχναν αστυνομικοί στα σχολεία , στα σπίτια μας ,στους  δρόμους για να μας δώσουν το χαρτί της επιστράτευσης που μας στερούσε το δικαίωμα της απεργίας με σκοπό να φιμώσουν έτσι την εναντίωση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας στον οδοστρωτήρα των μνημονιακών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου: κλείσιμο και συγχωνεύσεις  σχολείων, τράπεζα θεμάτων, αύξηση του ωραρίου, απολύσεις 3.000 συναδέλφων μας στην τεχνική εκπαίδευση.

Και ήρθε ο “Σεπτέμβρης των εκπαιδευτικών”, μια απεργία για να αντιπαλέψει και να καταργήσει όλα αυτά, που δεν αγκαλιάστηκε όμως από άλλα συνδικάτα και δεν στηρίχθηκε όσο έπρεπε και από μας τους ίδιους.

Γυρίσαμε πίσω στα σχολεία με την ψυχή μας παγωμένη και με χιλιάδες γιατί να ζητάνε απάντηση και διέξοδο.

Πέρασαν έτσι 17 δύσκολοι μήνες. Και μέσα μας φούσκωνε και ξεχείλιζε η αγανάκτηση κάθε φορά που ο μήνας τελείωνε και ο μισθός μας δεν έφτανε, κάθε φορά που ακούγαμε ότι κάποιο παιδί λιποθύμησε στο σχολείο από την πείνα, κάθε φορά που αντικρίζαμε τα κλαμένα μάτια των παιδιών που δεν κατάφεραν να περάσουν στις εξετάσεις της τράπεζας θεμάτων.

Και αλίμονο αν τολμούσαμε να αντιδράσουμε ξανά: Αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση ήταν το σχοινί που έσφιγγε όλο και πιο πολύ γύρω από το λαιμό μας και φόβιζε τις ζωές μας.

Έφτασε λοιπόν η 25 Γενάρη και ο λαός αποφάσισε: φτάνει πια.

Φύσηξε ένας άλλος αέρας και σάρωσε το φόβο, την ανασφάλεια, την οργή, το μαύρο και έφερε ελπίδα.

Πέντε μήνες τώρα η νέα κυβέρνηση παλεύει και διαπραγματεύεται το αυτονόητο: να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να αποφασίζουμε για το μέλλον μας, να ορίζουμε τις ζωές μας.

Αυτή τη φορά η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Το ΟΧΙ πρέπει να είναι ηχηρό και αποφασιστικό, πρέπει να ακουστεί όχι σαν διστακτικός ψίθυρος αλλά σαν δυνατός κρότος στα αυτιά των δανειστών και “εταίρων μας” αλλά και στα αυτιά των ντόπιων φίλων και εκφραστών τους.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Το χθες μας το γκρέμισαν, το σήμερα μας το στραγγαλίζουν, το αύριο είναι δικό μας.

Αυτός ο Ιούνης πρέπει να είναι ο Ιούνης του λαού.

Πένη Δεμερτζή

Εκπαιδευτικός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iphone
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
Πως να δράσετε άμεσα και μεθοδικά, ώστε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να μειώσετε τον κίνδυνο περαιτέρω ζημίας.
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
wifi-routers.jpg
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου γείτονες ή ακόμα και άγνωστοι συνδέονται χωρίς άδεια στο WiFi μας, επιβραδύνοντας τη σύνδεση και θέτοντας σε...
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας