Παιχνιδομηχανή ανακύκλωσης από το 4ο Γυμνάσιο Δάφνης
 4ο Γυμνάσιο Δάφνης

ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ AΠΟ ΤΟ

 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΑΦΝΗΣ

Στα πλαίσια ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Δάφνης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του μαθήματος πληροφορικής και τεχνολογίας, σχεδίασαν και κατασκεύασαν, μια ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ ARCADE, σχεδιασμένη πάνω στο αναπτυξιακό σύστημα της arduino και εφοδιασμένη με το λογισμικό scratch 2.0. Η εργασία περιλαμβάνει και τη δημιουργία διαδικτυακής κοινότητας, στην οποία θα μπορούν τα συνεργαζόμενα σχολεία να ανεβάζουν τα προγράμματα - παιχνίδια που φτιάχνουν οι μαθητές, να τα αξιολογούν, να τα βελτιώνουν και να τα χρησιμοποιούν στις παιχνιδομηχανές τους.

Η εργασία σχετίζεται με την ανακύκλωση και είναι ενταγμένη στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της Γ’ γυμνασίου, καθώς η παιγνιδομηχανή «παίζει» τα προγράμματα - παιχνίδια του scratch που έχουν δημιουργηθεί από την κοινότητα των μαθητών, ενώ δέχεται αντί για κέρματα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως κουτιά αλουμινίου και πλαστικά καπάκια από αναψυκτικά.

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές ανάπτυξαν τις κατασκευαστικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, έμαθαν να συμμετέχουν σε κοινότητες, να προγραμματίζουν αλλά και να ανακυκλώνουν.

Τα αποτελέσματα της συνολικής προσπάθειας στην ανακύκλωση που δίνονται από τους καταμετρητές της κατασκευής, θα ανεβαίνουν στην διαδικτυακή κοινότητα από κάθε σχολείο χωριστά.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Σερίφης στη Φλόριντα διέταξε τους βοηθούς του να μη φορούν μάσκες, ενώ απαγόρευσε τη χρήση της στο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματός του, ακόμη και...
Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα