Παιχνιδομηχανή ανακύκλωσης από το 4ο Γυμνάσιο Δάφνης
 4ο Γυμνάσιο Δάφνης

ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ AΠΟ ΤΟ

 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΑΦΝΗΣ

Στα πλαίσια ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Δάφνης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του μαθήματος πληροφορικής και τεχνολογίας, σχεδίασαν και κατασκεύασαν, μια ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ ARCADE, σχεδιασμένη πάνω στο αναπτυξιακό σύστημα της arduino και εφοδιασμένη με το λογισμικό scratch 2.0. Η εργασία περιλαμβάνει και τη δημιουργία διαδικτυακής κοινότητας, στην οποία θα μπορούν τα συνεργαζόμενα σχολεία να ανεβάζουν τα προγράμματα - παιχνίδια που φτιάχνουν οι μαθητές, να τα αξιολογούν, να τα βελτιώνουν και να τα χρησιμοποιούν στις παιχνιδομηχανές τους.

Η εργασία σχετίζεται με την ανακύκλωση και είναι ενταγμένη στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της Γ’ γυμνασίου, καθώς η παιγνιδομηχανή «παίζει» τα προγράμματα - παιχνίδια του scratch που έχουν δημιουργηθεί από την κοινότητα των μαθητών, ενώ δέχεται αντί για κέρματα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως κουτιά αλουμινίου και πλαστικά καπάκια από αναψυκτικά.

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές ανάπτυξαν τις κατασκευαστικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, έμαθαν να συμμετέχουν σε κοινότητες, να προγραμματίζουν αλλά και να ανακυκλώνουν.

Τα αποτελέσματα της συνολικής προσπάθειας στην ανακύκλωση που δίνονται από τους καταμετρητές της κατασκευής, θα ανεβαίνουν στην διαδικτυακή κοινότητα από κάθε σχολείο χωριστά.

σχετικά άρθρα

Μετεωρίτης έπεσε στην Αίγινα; Οι ισχυρισμοί ψαράδων και οι δηλώσεις του δημάρχου
Μετεωρίτης έπεσε στην Αίγινα; Οι ισχυρισμοί ψαράδων και οι δηλώσεις του δημάρχου
Το γύρο του διαδικτύου κάνουν αναφορές για πτώση μετεωρίτη στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας
Μετεωρίτης έπεσε στην Αίγινα; Οι ισχυρισμοί ψαράδων και οι δηλώσεις του δημάρχου