Τρία σχολεία θα επιλέγουν τελικά οι υποψήφιοι Διευθυντές. Αυτή την αλλαγή ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης στη διάρκεια της συζήτησης επί του Σχεδίου Νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό παιδείας αυξάνεται ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες μπορεί να υποβάλει ο εκπαιδευτικός υποψηφιότητα για τη θέση του Διευθυντή από 2 σε 3.
Από τις 3 σχολικές μονάδες:
Η μία σχολική μονάδα θα είναι είτε αυτή που κατέχουν οργανική θέση, είτε σε μία από τις σχολικές μονάδες που υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, ως στελέχη ή ως εκπαιδευτικοί για τουλάχιστον οκτώ ώρες την εβδομάδα.
Η δεύτερη σχολική μονάδα θα πρέπει να είναι εντός του ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ που υπηρετούν ή υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, και,
Η τρίτη επιλογή δεν υπόκειται σε κανένα πρόσθετο περιορισμό, δηλαδή μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.
Τροποποιήσεις ανακοινώθηκαν και στη μοριοδότηση:
Το διδακτορικό δίπλωμα μοριοδοτείται με 4 μονάδες
Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών είτε μονοετούς είτε διετούς μοριοδοτείται με 2,5 μονάδες
Τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης
Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά
Alfavita Newsroom