Εκπαίδευση

Δ. Μπράτης – Ελάχιστες πιστώσεις μόνιμων διορισμών θα απομείνουν για την εκπαίδευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ενημέρωση από το facebook του Δημήτρη Μπράτη

Οι μέρες περνούν και το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει ομιχλώδες στο θέμα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.Ο αρχικός αριθμός των 15000 προσλήψεων για όλο το δημόσιο-που ψηφίστηκε με τον προυπολογισμό-φαίνεται να μην ισχύει τελικά,αφού το υπουργείο οικονομικών περικόπτει με τροπολογία του 3000.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα- και με δεδομένες τις ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για επαναπρόσληψη 4000 απολυμένων,παλιών διοριστέων του ΑΣΕΠ,4500 στην υγεία κλπ-δεν απομένουν παρά ελάχιστες μόνο πιστώσεις για την εκπαίδευση,πολύ πιο κάτω κι από τις 3000 που εξήγγειλε ο υπουργός παιδείας πρόσφατα.

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα και να ανακοινώσει με ποιον τρόπο σκέφτεται να καλύψει τα χιλιάδες οργανικά κενά στα σχολεία.Ταυτόχρονα να εξαγγείλει και το σύστημα διορισμού και να μην κρατά άλλο σε ομηρία χιλιάδες αδιόριστους κι αναπληρωτές συναδέλφους.

Η "δημιουργική ασάφεια" πρέπει να πάρει τέλος.


Για τους Περιφερειακούς Διευθυντές

Την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων ακολούθησε και η σημερινή κυβέρνηση στο θέμα του ορισμού των περιφερειακών Δντών εκπαίδευσης.

Επέλεξε και τοποθέτησε "δικά της "στελέχη σε όλες τις περιφέρειες, με την αιτιολογία ότι οι θέσεις είναι πολιτικές. Αν αυτό το έλεγε εξαρχής ,κανένα πρόβλημα.

Δεν θα έσπευδαν, όμως,να υποβάλλουν αίτηση 452 συνάδελφοι που πίστεψαν τις δηλώσεις του κ.Μπαλτά "περί αξιοκρατίας" κι ότι "δεν θα είναι μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ" αυτοί που θα επιλεγούν.Συμπέρασμα:Η αξιοπιστία και της σημερινής κυβέρνησης ,γι αυτό το θέμα,στο ναδίρ....όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν λοιπόν!

facebook.com/d.mpratis?fref=ts

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση