«Χρυσά» μεροκάματα στα αζήτητα: Το επάγγελμα με μισθό 5.000 ευρώ που δεν επιλέγει κανείς

Εκπαίδευση 0

Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΠΕΣΕΚ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
210 3236544
[email protected]      
syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
Αθήνα        19.3.2015
Προς   ΑΔΕΔΥ
ΚΟΙΝ:   Δ.Σ       ΜΤΠΥ    Λυκούργου  12
ΔΣ      ΟΛΜΕ       
ΔΣ     ΔΟΕ
Σύλλογο  Υπαλλήλων   ΜΤΠΥ   Λυκούργου  12
 
1.      Το  ΜΤΠΥ   είναι ταμείο των Δ.Υ    και  έσοδά του  μέχρι  τώρα  ήταν οι εισφορές των εργαζομένων  και οι κοινωνικοί πόροι.  Το  κράτος  όμως με την πολιτική  του ασέλγησε πολλές  φορές   στο ταμείο μας   και το  οδηγεί σε χρεοκοπία.   Πρώτα –πρώτα  με  τις  άτοκες τοποθετήσεις των αποθεματικών στην Τ.Ε.   Ακολούθησαν το «τζογάρισμα»  των  χρημάτων μας στο Χρηματιστήριο, τα  δομημένα ομόλογα, το κούρεμα PSI. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε η προηγούμενη συγκυβέρνηση  με  την κατάργηση των κοινωνικών πόρων  από 1-1-2015  και με τις  μνημονιακές πολιτικές  που οδήγησαν   σε συνταξιοδότηση  150.000  Δ.Υ, χωρίς την  πρόσληψη νέων.   Ευθύνη έχουν και οι κατά καιρούς εκπρόσωποι  της ΑΔΕΔΥ και του σωματείου συνταξιούχων, που μετέχουν στο Δ.Σ του ταμείου, γιατί δεν κατήγγειλαν  την εμπλοκή του ταμείου μας στα παιγνίδια του Χρηματιστηρίου,   με αποφάσεις των κυβερνήσεων Κ.   Μητσοτάκη   και Κ.  Σημίτη.
2.      Οι  80.000 συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί  και το σύνολο  των Δ.Υ,  εν ενεργεία και συνταξιούχοι,    δεν πρόκειται να ανεχθούν την απαξίωση του ταμείου. Θα αγωνισθούν για να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του  και να εγγυηθεί  τη βιωσιμότητα του ταμείου.
3.      Το Δ.Σ της Π.ΕΣ.ΕΚ   καλεί ,  σε πρώτη  φάση,  την  ΑΔΕΔΥ   να συγκαλέσει  σε σύσκεψη   το Δ. Σ  του ταμείου,  το σύλλογο  Υπαλλήλων του ταμείου, το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ και όλες τις οργανώσεις συνταξιούχων που είναι  δικαιούχοι  στο ΜΤΠΥ    με κύριο θέμα την κατάσταση του ταμείου  και τη βιωσιμότητά  του.  Στη σύσκεψη θα είναι παρών και ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ   στο  ταμείο.
4.      Με δεδομένο ότι  τα διαθέσιμα του ταμείου  επαρκούν μόνο για το   μέρισμα του μηνός Απριλίου, που θα καταβληθεί  στις 30.3.2015, η σύσκεψη   επείγει
Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ 
 Ο   πρόεδρος 
Τάσος  Σταυρόπουλος
(  6944554161,  [email protected])
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πόσοι θα προσληφθούν ανά κλάδο και ειδικότητα στην Α΄ φάση

Έρχεται σταδιακή επιστροφή 13ου μισθού και 13ης σύνταξης; Τα σχέδια της κυβέρνησης

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση