Thumbnail
Πως έμοιαζαν οι πρώτες γραφές;

Σας γνωρίζουμε ότι  παρατάθηκε η λειτουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος του Επιγραφικού Μουσείου “Λίθοι φθεγγόμενοι” για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Πως έμοιαζαν οι πρώτες γραφές; Με ποιούς τρόπους έγραφαν και σε ποιά υλικά; Ποιες ανάγκες οδήγησαν στην επινόηση της γραφής; Από ποιό αλφάβητο προήλθε το ελληνικό; Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματεύεται τη γέννηση της γραφής και τα στάδια εξέλιξής της μέχρι την καθιέρωση του ιωνικού αλφαβήτου (5ο αι. π.Χ.) που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στην ανάγνωση αρχαίων ελληνικών επιγραφών στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, μελετούν επιλεγμένες αρχαίες επιγραφές και παρατηρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Μέσω ειδικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων έρχονται σε επαφή με την εργασία του επιγραφικού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Δ΄, Ε' και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Είναι δωρεάν και προσφέρεται σε σχολικές ομάδες 30 ατόμων. Απαραίτητη είναι η προηγούμενη συνεννόηση για τον καθορισμό ημερομηνίας στο τηλέφωνο 210 8217637.

ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Τοσίτσα 1

10682 Αθήνα

Τηλ. 210 8232950, 8217637

http://attik.pde.sch.gr/cms/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.html

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος: Εγκύκλιος για δράσεις στα σχολεία στις 27 Ιανουαρίου
Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας: Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα στα σχολεία – Οι οδηγίες στους εκπαιδευτικούς
Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος: Εγκύκλιος για δράσεις στα σχολεία στις 27 Ιανουαρίου