ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Δωρεάν μαθήματα στο σχολείο Βικιπαίδειας στο Δήμο Καισαριανής - Δηλώστε συμμετοχή
Δήμος Καισαριανής

Τρίτος κύκλος μαθημάτων: Στις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά, από την αρχή, κύκλος εκπαίδευσης νέων στη Βικιπαίδεια, στο τμήμα των ενηλίκων. Η συμμετοχή δηλώνεται απλώς με τη συμπλήρωση της φόρμας. Για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν αργότερα θα γίνει επανάληψη της εισαγωγής μετά τις γιορτές.

Δεύτερος κύκλος μαθημάτων: τα μαθήματα και εργαστήρια για τους ενήλικες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 20 Οκτώβρη. Οι συμμετέχοντες επιλέγουν δύο ημέρες την εβδομάδα για παρακολούθηση ή μπορούν να συμμετέχουν όλες τις ημέρες. Ο εισαγωγικός κύκλος των μαθημάτων διαρκεί περίπου δύο μήνες.

Πρόγραμμα 2014 - 2015

Δευτέρα

Τετάρτη

Παρασκευή

17:30 - 19:30

17:30 - 19:30

17:30 - 19:30

Τα μαθήματα είναι ελεύθερα και δωρεάν για όλους. Καλείστε να δηλώσετε συμμετοχή, να αφήσετε τη γνώμη σας, να εκφράσετε απορίες και να μας ενημερώσετε για τις ημέρες που μπορείτε να συμμετέχετε. Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα παρακολούθησης, ούτε τίτλου γνώσεων, για τη συμμετοχή.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται είτε με συμπλήρωση της φόρμας (αριστερά) είτε στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καισαριανής:
Τηλ.: 213 20 10 730 -/- Φαξ: 210 72 92 621
email: [email protected]


ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ


Ελεύθερη προσέλευση

Στα μαθήματα μπορεί να προσέλθει οποιοσδήποτε για να λύσει επιτόπου απορίες που αφορούν τη συγγραφή στη Βικιπαίδεια, χωρίς εγγραφή.

Διεύθυνση:
Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13Β, Καισαριανή (χάρτης)

Σκοπός του Σχολείου

Σκοπός των μαθημάτων είναι η ανάπτυξη της δεξιότητας να συγγράφει κανείς εγκυκλοπαιδικά λήμματα. Πέρα από τη χρήση των εργαλείων και την εκμάθηση των τεχνικών που είναι σαφώς αντικείμενο διδασκαλίας, στο σχολείο αυτό μαθαίνει κανείς να γράφει σε εγκυκλοπαιδικό ύφος: να είναι αντικειμενικός, να εκφράζεται ουδέτερα, να μην μεροληπτεί, να τεκμηριώνει τον λόγο του και ταυτόχρονα να γίνεται κατανοητός από τον μη ειδικό. Ο σεβασμός στα πνευματικά δικαιώματα, η καλή πίστη, η ευγένεια, η ευθύνη του λόγου και η μετουσίωση της κριτικής μέσα σε ένα συνεργατικό περιβάλλον διδάσκονται επίσης. Το σχολείο θα παράξει μια φανερή αξία με τον εμπλουτισμό των λημμάτων της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, η κρυφή αξία όμως είναι η καλλιέργεια των παραπάνω δεξιοτήτων στους συντάκτες που αποκτούν την ικανότητα της ενεργητικής αλληλεπίδρασης με τη γνώση.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

Οι βεβαιώσεις για τα μαθήματα στο Σχολείο Βικιπαίδειας είναι ιδιαίτερες για τον καθένα. Πέρα από τις ώρες παρακολούθησης και τη συμμετοχή στη σύνταξη λημμάτων, αποτυπώνονται οι δεξιότητες που αποκτώνται από τους συμμετέχοντες καθώς και η συμμετοχή τους στις προαιρετικές ειδικές ασκήσεις για την ορθή άσκηση της κριτικής, τη διαχείριση του συναισθήματος και τη συνεργατικότητα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σχολεία: Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του υπουργείου να προγραμματίσει εθνικές εξετάσεις την Άνοιξη;
Επιχειρείται οι εκπαιδευτικοί να χρεώνονται την επιτυχία ή αποτυχία των μαθητών τους και η διοίκηση του σχολείου να χρεώνεται με τη σειρά της την...
Σχολεία: Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του υπουργείου να προγραμματίσει εθνικές εξετάσεις την Άνοιξη;
Κορονοϊός - Σχολεία: Αστραπιαία η μετάδοση - Τι δείχνει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης
Όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτικά του αστραπιαίου τρόπου με τον οποίο μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μεταξύ μαθητών στη σχολική...
Κορονοϊός - Σχολεία: Αστραπιαία η μετάδοση - Τι δείχνει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης