Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Καταργείται το ελάχιστο όριο ηλικίας για φοίτηση σε Εσπερινά ΕΠΑΛ

Λύση για τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων που εγγράφονται στη Β' τάξη των ΕΠΑΛ δίνει τροπολογία που καταθέτει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτήν οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου που εγγράφονται στη Β' τάξη Επαγγελματικού Λυκείου μπορεί να απαλλάσσονται από τα μαθήματα γενικής παιδείας και να λαμβάνουν μόνο πτυχίο.

Θυμίζουμε ότι με το νόμο για το νέο Λύκειο ο  βαθμός του απολυτηρίου και πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου προέκυπτε από το μέσο όρο της γενικής βαθμολογίας των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας, καθώς και της προφορικής βαθμολογίας της Φυσικής Αγωγής του μαθητή.
Το πιο πάνω χωρίο οδηγούσε τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων να αναγκάζονται να παρακολουθούν και τα μαθήματα Γενικής Παιδείας για να λάβουν το πτυχίο του Επαγγελματικού Λυκείου.
Το θέμα είχε έρθει και στη Βουλή από τον κ. Κακλαμάνη και τότε ο Υπουργός είχε δώσει την ακόλουθη γραπτή απάντηση:
"Το μέτρο της απαλλαγής από τα μαθήματα γενικής παιδείας και της παρακολούθησης μόνο των

μαθημάτων ειδικότητας από τους εγγραφομένους στη Β τάξη των ΕΠΑΛ , κατόχους απολυτηρίου ΓΕΛ ή ισότιμων σχολείων, είχε εφαρμοστεί παλαιότερα, αλλά ο μεγάλος αριθμός των φοιτούντων μαθητών και η αδυναμία του σχολικού προγράμματος να διαχωρίσει τους υπόχρεους σε πλήρη ή μερική παρακολούθηση δημιουργούσαν  προβλήματα στην εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου".

Τελικά, ο Υπουργός Παιδείας φαίνεται ότι αποφάσισε να δώσει λύση καθώς η τροπολογία αναφέρει τα εξής: "Ο βαθμός του απολυτηρίου του Επαγγελματικού Λυκείου προκύπτει από το μέσο όρο της γενικής βαθμολογίας των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας, καθώς και της προφορικής βαθμολογίας της Φυσικής Αγωγής, ενώ ο βαθμός του πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου από το μέσο όρο των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μαθημάτων ειδικότητας. 
Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου που εγγράφονται στη Β τάξη Επαγγελματικού Λυκείου μπορεί να απαλλάσσονται από τα μαθήματα γενικής παιδείας και να λαμβάνουν μόνο πτυχίο.
Σε ότι αφορά τα Επαγγελματικά Λύκεια και συγκεκριμένα τα Εσπερινά υπάρχει ρύθμιση που καταργεί το ελάχιστο όριο ηλικίας που είχε επιβληθεί με το νόμο 4186 και ο οποίος προέβλεπε ότι  το ελάχιστο όριο ηλικίας για την εγγραφή στα Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια είναι τα δεκαέξι (16) έτη".
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία το πιο πάνω εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 5 του ν.4186/2013 καταργείται επομένως δεν υφίσταται το ελάχιστο όριο ηλικίας των 16 ετών.
 
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
«Έφυγε» πρόωρα από κορονοϊό καθηγήτρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης - Ο αποχαιρετισμός της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Σφοδρές αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση να περικοπεί η αμοιβή των εργαζόμενων γονέων που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού κατά 50%
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
«Μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων της Υπουργού Παιδείας αποδεικνύει την υποκρισία αλλά και την επιλογή της Εκπαίδευσης ως χώρου πειραματισμού  για...
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!